Personeel PostNL gaat toch niet staken

Foto: PostNL

Medewerkers van PostNL gaan vrijdag niet meer staken, heeft vakbond FNV laten weten. Na een uitspraak van de kortgedingrechter in Den Haag zien de medewerkers het nut er niet meer van in, volgens de bond. De rechter oordeelde dat personeel van PostNL wel mag staken maar alleen onder voorwaarden die door het bedrijf waren gesteld om de essentiële postdiensten te kunnen uitvoeren.

“De leden willen niet onder die voorwaarden staken, want de impact zou dan te gering zijn”, zegt bondsbestuurder Mariska Exalto. Volgens haar snapt het personeel ook niet waarom die voorwaarden, die tot 6 januari gelden, nodig zijn. FNV gaat nu samen met zijn leden bij PostNL kijken of er ook acties mogelijk zijn die wel binnen het vonnis van de rechtbank passen.

Het conflict tussen de FNV-leden en PostNL draait om een nieuwe cao. FNV vindt het loonbod van PostNL te laag. Vakbonden CNV en BVPP zien nog wel aanknopingspunten om door te onderhandelen. De cao waar het om gaat geldt voor zo’n 19.000 medewerkers. De postbezorgers van PostNL, ongeveer 16.000 mensen, hebben een eigen cao.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen