Vernieuwd Ypelaerpark geopend

Foto: Gemeente Tilburg

Het vernieuwde Ypelaerpark in Tilburg Noord is op 14 maart geopend. Samen met wijkbewoners is het park opnieuw ingericht, omdat er veel klachten binnenkwamen over de oude vijver.

Na de vele klachten, vooral over lekkages en stankoverlast van de vijver, is in 2015 besloten om het park opnieuw in te richten en de oude vijver te dempen. Op verzoek van omwonenden is een nieuwe vijver in het ontwerp opgenomen. Deze vijver doet bovendien dienst als overloop voor de riolering in de omliggende straten bij hevige regen.

In het park zijn nieuwe zitbanken en speeltoestellen geplaatst. De wandelpaden zijn vervangen en er zijn sierheesters en nieuwe bomen geplant. Ook is het gras opnieuw ingezaaid. De jeu-de-boules banen zijn hersteld en langs de vijver zijn schanskorven aangebracht; een afscheiding met stenen.

Wijkwethouder Mario Jacobs is bijzonder tevreden met het resultaat: “Dankzij de enorme inzet van wijkbewoners, en in het bijzonder Elly Stokkermans, heeft Stokhasselt weer een prachtige vernieuwd park. Een plek in het hart van de wijk met veel ruimte om te spelen en wandelen of om gewoon te relaxen. Deze prachtige wijk en de bewoners verdienen dat.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen