Tilburgse leerlingen leren over archeologie

Foto: Gemeente Tilburg

In groep 4 van basisschool Antares zat vandaag de tweeduizendste leerling die kennis gemaakt heeft met de archeologie van Tilburg en omstreken. Ze kregen speciaal bezoek op school.

Archeoloog Marie-France van Oorsouw kwam in de klas vertellen over bijzondere archeologische vondsten. Zo was er een urn uit de ijzertijd die in de buurt van de school gevonden is en een mysterieuze zoemsteen uit de steentijd, van het vlakbij gelegen Kraaiven. Ook beantwoorde ze alle vragen van de leerlingen over het onderwerp archeologie. Patrick Jansen, leerkracht van groep 4: “Mijn leerlingen pikten het heel goed op en zelf vond ik het ook heel interessant.”

De gemeente Tilburg hecht waarde aan haar erfgoed en vindt het belangrijk dat ook de jongste inwoners kennis maken met de cultuurhistorie. Daarom is het lesprogramma ‘Archeoloog in de klas!’ ontwikkeld.  Scholen die het pakket boeken krijgen een bijzondere houten kruiwagen in de klas met daarin allemaal spannende archeologische vondsten en gereedschappen van een archeoloog. Onder begeleiding van de leerkracht gaan ze in de kruiwagen op onderzoek uit. Een week later komt de archeoloog terug in de klas om alle archeologische raadsels op te lossen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen