Zelf een huis bouwen in het centrum

Foto: Gemeente Tilburg

Een huis laten ontwerpen en bouwen op een toplocatie in het centrum van Tilburg. Dat kan aan het Burgerijpad, op het terrein waar voorheen basisschool De Vuurvogel stond.

De gemeente is gestart met de grondverkoop. Op het terrein komen 14 tot 18 woningen die particulieren zelf gaan bouwen. Inschrijven voor een kavel kan tot 10 april a.s. De kavels worden half april per loting verkocht. De grondprijs is 650 euro per m2. Parkeren gebeurt in het openbaar gebied met een parkeervergunning. De bomen rond het bouwplan blijven staan en tussen het bouwblok en het Odulphuslyceum komt een kleine speelplek.

De woningen van het plan vormen samen 1 bouwblok van maximaal 3 bouwlagen hoog. Alle woningen worden tegen elkaar aan gebouwd. De toekomstige bewoners gaan gezamenlijk ontwerpen en bouwen, dat is een van de kwaliteitseisen van de gemeente. Zij bepalen ook zelf waar zij willen wonen in het plan en welk formaat kavel ze willen. Dat gebeurt op volgorde van loting en onder begeleiding van een supervisor.

Wethouder Berend de Vries (Grond) is enthousiast: “Van de plekken waar je in onze gemeente zelf een huis kunt bouwen, is dit wel een van de meest bijzondere. Zo dicht bij het centrum en het station, dicht bij de reuring van de binnenstad, maar in de rust van een woonwijk.” Wethouder Mario Jacobs (Ruimtelijke ordening) licht de uitvoering verder toe: “Vanwege de beeldbepalende plek investeren we extra op de kwaliteit van het plan. De gemeente betaalt voor de toekomstige bewoners de kosten van de bouwbegeleiding door bureau Bouwen in Eigen Beheer (BIEB). Zij helpen bij de oprichting van de kopersvereniging en het vastleggen van de afspraken over de gronduitgifte.”

Meer informatie

Op dinsdag 27 maart is er bij het Factorium van 19:00 tot 21:00 uur een informatieavond over de grondverkoop. Alle informatie die tijdens de informatieavond wordt gepresenteerd, vindt u ook in het uitgiftedocument op www.vastgoedgemeentetilburg.nl (Woonkavel/Burgerijpad). Inschrijven om in aanmerking te komen voor een kavel kan tot uiterlijk dinsdag 10 april 2018.

Afhankelijk van de duur van het ontwerpproces wordt de start van de bouw verwacht rond de zomer van 2019. De maanden daarvoor maakt de gemeente de kavels klaar voor de bouw. Na de oplevering van de woningen wordt het gebied opnieuw ingericht en komen de definitieve straten en stoepen. Hoe deze inrichting er precies komt uit te zien, wordt op een aparte inloopavond gepresenteerd. Deze vindt later plaats, omdat de gemeente hierbij ook de toekomstige bewoners van het Burgerijpad wil betrekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen