Veranda’s in Tilburg

Foto:

Veranda’s in Tilburg

Tilburg is een leuke stad om te wonen, het is een niet al te grote stad met een gezellige ‘Veranda Brabant‘ sfeer. Wie eigenaar is van een woning in deze stad, weet dat er met een eigen woning altijd wel wat is te doen voor wat betreft woningverbeteringen, maar ook -verfraaiingen. Een veranda is zo’n verfraaiing waar je veel plezier van hebt. Daarnaast vermeerdert een veranda de waarde van je huis, dus dat is mooi meegenomen.

Verschil tussen overkapping en veranda

Soms wordt gedacht dat een overkapping en een veranda hetzelfde is, maar dat is niet zo. De term “overkapping” is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende overkappingen, zoals dus een veranda, maar ook een prieel of een pergola. Het verschil tussen een prieel en pergola en de veranda is dat de eerste twee losstaand zijn, maar de veranda aan één kant bevestigd is aan de muur van een huis of schuur.

Uitleganimatie over Veranda’s:

Voordelen van een veranda aan jouw huis in Tilburg

Een veranda heeft een aantal voordelen t.o.v. een losstaande overkapping.

· De eerste zonnestralen
Vind je het ook zo heerlijk als het weer na een koude winter begint op te klaren en je van de eerste zonnestralen kunt genieten? Met een veranda kun je al bij het eerste zonnetje buiten zitten, vooral als het dak van deze veranda van glas is. Je zit dan lekker buiten in de zon, maar beschut tegen de nog ietwat koude wind.

· Droog zitten in de regen
Denk aan de zomerdagen wanneer het drukkend warm is. Eindelijk komt dan die verlossende regenbui, helaas moet je dan naar binnen en de deur sluiten, terwijl het in huis nog verstikkend warm is en die warmte er juist uit moet. Wat is het dan heerlijk om de achterdeur open te kunnen laten en buiten onder het dak van de veranda te zitten!

· Extra leefruimte
In de zomer en op de warmere lente- en najaarsdagen in Brabant biedt de veranda extra leefruimte, een tweede huiskamer als het ware. Je kunt hier heerlijk ontspannen: lekker buiten eten of gezellig samenzijn met familie en vrienden. Kies je voor een dichte veranda, dan heb je dit profijt zelfs 12 maanden lang. In de winter is de veranda gesloten, maar met een veranda van glas heb je toch het gevoel dat je in de tuin zit.

Veranda Brabant

· Tuinmeubels hoeven niet naar binnen
Met het onvoorspelbare Nederlandse weer ben je genoodzaakt altijd je tuinmeubels of in ieder geval de kussens op te ruimen als je ze niet gebruikt. Het zou maar eens onverwacht gaan regenen… Onder de veranda kun je de tuinmeubels ’s nachts laten staan, met de kussens erop.

Schuurtje met overkapping

Natuurlijk hoeft de veranda niet aan je huis gebouwd te worden, aan de schuur is ook een optie. Voor de een is het een fijne plek om te zitten, de ander ziet het als een plek om buiten te kunnen werken. Bijvoorbeeld omdat de schuur te vol is om daar iets te kunnen doen, maar ook omdat het nu eenmaal prettig is om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Haal je gereedschap uit de schuur en ga onder het dak van de veranda aan de slag! Begint het onverwacht te regenen? Geen paniek, je spullen zijn veilig.

Specialisten voor onder anderen: Veranda’s, Overkappingen, Terrasoverkappingen, Tuinhuis en Schuurtje met overkapping.

Een andere leuke informatieve artikel over ‘Veranda Tilburg‘ kun je hier lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen