Open dag Villa Maria in Tilburg op 12 maart

Foto: Ingrid Mejan

Tilburg – Wonen in stijl, dat kan in de voormalige Mariakerk met pastorie. Dit indrukwekkende gebouw is volledig gerenoveerd tot comfortabele en overzichtelijke zorgvilla voor mensen met dementie. De beelden in de gang, glas-in-lood ramen en kerkelijke gewelven zijn bewaard gebleven. Er zijn 32 appartementen van tussen de 32 en 59 meter groot, waarvan er maar liefst acht geschikt zijn voor echtparen. In de fijne gezamenlijke ruimtes met verschillende zitjes en een mooie besloten tuin wordt er samen gegeten en worden er activiteiten gedaan. Dat is bijzonder wonen in een gezellige wijk in Tilburg.

Wilt u de zorgvilla zelf komen bewonderen? Dat kan. Op 12 maart organiseert Villa Maria, een open dag. Verderop in dit artikel leest u hier meer over.

Villa Maria gegroeid naar ruim 10 bewoners

De eerste bewoner heeft in oktober 2021 zijn intrek gedaan in de villa. Hij kwam regelmatig in de kerk toen hij jonger was, samen met zijn vrouw. Dat hij nu bij Villa Maria mag wonen, vindt hij dan ook heel bijzonder. Het was dan ook deze bewoner die, samen met Wethouder welzijn en gezondheid Rolph Dols, de villa officieel mocht openen tijdens een feestelijk moment.

Feestelijke opening door de eerste bewoner en Wethouder welzijn en gezondheid, Rolph Dols

Geluksmomenten creëren

Binnen de villa wordt zorg en activiteiten afgestemd op de bewoners. Locatiemanager Anita Dils: “Ik vind een warme sfeer, huiselijkheid, het betrekken van familie en het welzijn van de bewoners heel belangrijk. Ik geniet ervan als we geluksmomenten weten te creëren. Ik zie dit bijvoorbeeld terug op het moment dat we muziekoptredens hebben of een high tea. Onlangs was er ook een muziekagoog te gast die op de vleugel speelde. Deze vleugel staat middenin de villa. De bewoners kwamen er omheen staan en begonnen samen te zingen, je zag ze genieten. Prachtig, dat is waar ik het allemaal voor doe. Wat daarnaast ook leuk is, is dat de muziekagoog heeft besloten om onderdeel te worden van ons team als coördinator zorg en dagbesteding. Zo kunnen we samen nog meer geluksmomenten creëren.”

Anita Dils, locatiemanager Villa Maria

Uitbereiding activiteiten en faciliteiten

Villa Maria is volop in ontwikkeling. Het kerkgedeelte, waar zich 25 appartementen bevinden, kan volledig bewoond worden. De aangrenzende pastorie is, naar verwachting, in de loop van het voorjaar klaar. Daarnaast worden ook de activiteiten en de faciliteiten uitgebreid. Locatiemanager Anita Dils: “We krijgen een biljarttafel, we gaan een sportruimte inrichten omdat sporten ontzettend belangrijk is, we creëren een kapsalon/beautysalon in de zorgvilla en er komt een stilteruimte waar bewoners tot bezinning kunnen komen en in alle rust met familie kunnen zitten. Daarnaast gaan we dagjes uit organiseren naar Villa Eikenbosch, een zorgvilla in Berkel-Enschot waarvan ik ook locatiemanager ben. Beide zorgvilla’s zijn onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Belevingsgerichte zorg en welzijn staan centraal in het dagelijks leven op locatie. Door samen te werken kunnen de bewoners van Villa Eikenbosch genieten van de biljart bij Villa Maria en de bewoners van Villa Maria kunnen genieten van de wandelpaden en van de dieren bij Villa Eikenbosch. Naast dat het leuk is om van nog meer faciliteiten gebruik te kunnen maken en andere bewoners te ontmoeten, is het ook gewoon een uitje.”

Er worden volop activiteiten georganiseerd bij Villa Maria

Kom naar de open dag op 12 maart

Bent u ook benieuwd naar Villa Maria? Kom dan sfeer proeven tijdens de open dag van 12 maart. Er is dan volop gelegenheid om de locatie te bewonderen, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Omdat u in kleine groepjes rondgeleid wordt, wordt u gevraagd om uw bezoek vooraf te registreren via www.steppingstones.nl/opendag of telefoonnummer 085 – 808 7299. Meer informatie over Villa Maria vindt u op www.steppingstones.nl/villa-maria.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Stepping Stones

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen