Mariakerk Tilburg wordt liefdevol thuis voor ouderen met dementie

Foto: Stepping Stones

Van een voormalige kerk met pastorie naar een sfeervol en warm thuis voor ouderen met dementie. Dat is Villa Maria in Tilburg. Dit indrukwekkende gebouw is volledig gerenoveerd tot comfortabele en overzichtelijke zorgvilla, met respect voor het verleden. De beelden in de gang, glas-in-lood ramen en kerkelijke gewelven zijn bewaard gebleven. Er zijn 32 appartementen van tussen de 32 tot en met 59 meter groot, waarvan er maar liefst acht geschikt zijn voor echtparen. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor privacy in het eigen appartement, dat naar persoonlijke smaak is in te richten. Dat is bijzonder wonen in een gezellige wijk in Tilburg.


De beelden in de gang en de glas-in-lood ramen zijn behouden gebleven

Belevingsgerichte zorg

Villa Maria is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Paula van Lier, locatiemanager Villa Maria, vertelt: “Typerend voor de zorgvilla’s van Stepping Stones is het familiegevoel waardoor bewoners zich direct thuis voelen. Dag en nacht organiseren we zorg op maat, waarbij de mogelijkheden centraal staan en we vooral kijken naar wat bewoners wél kunnen en willen. Belevingsgerichte zorg dus. Dat begint met een goede vertrouwensband tussen bewoners en zorgmedewerkers. We leren de bewoners echt kennen door ons te verdiepen in hun levensloop, levenservaring, hobby’s en interesses. Ook familie speelt hier een belangrijke rol in. Hierdoor kunnen we rekening houden met persoonlijke wensen en gewoontes. Slaapt iemand graag uit? Geen probleem. Liever ’s avonds douchen dan in de ochtend? Dan maken we daar tijd voor. Zo houdt iemand de regie over zijn eigen leven. De wensen en behoeften van de bewoners zijn het uitgangspunt. Samen kijken we wat er mogelijk is. We creëren een warme en veilige omgeving, waar ook familie zich thuis voelt. Waar zij de zorg met een gerust hart kunnen overdragen aan het zorgteam, dat zich met hart en ziel inzet voor hun dierbare.”


Locatiemanager Paula van Lier

Volop activiteiten

Naast de dagelijkse gang van zaken, waaronder het huishouden, de zorgverlening en eet- en drinkmomenten, vinden er straks ook volop activiteiten plaats in Villa Maria. Allemaal afgestemd op de behoeften van de bewoners. Denk aan creatieve activiteiten en muzikale activiteiten, maar ook aan geheugenspellen, culinaire activiteiten en dagjes uit. Paula: “We vinden het belangrijk om de activiteiten aan te sluiten op de bewoners. We overleggen dan ook met hen wat zij leuk vinden om te doen.”


In de villa worden volop activiteiten georganiseerd

Kom naar de open dag!

Sfeer proeven op Villa Maria? Kom naar de open dag op vrijdag 17 september of zaterdag 18 september. Er is dan volop gelegenheid om de locatie de bewonderen, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. U kunt binnenlopen tussen 10:00 en 16:00 uur. Kunt u niet op één van deze dagen, dan kunt u ook een rondleiding inplannen op een andere dag via onderstaande contactgegevens.

Informatie en contact

Website Villa Maria
Klantenservice: 085 – 808 7010 | [email protected]
Locatiemanager Paula van Lier: 06 – 82 97 81 40 | [email protected]

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Stepping Stones

Reacties

Cookieinstellingen