Samen lachen we wat af

Foto: Actief Zorg

Advertorial – “Als ik mijn kinderen heb uitgezwaaid, spring ik op de fiets. In en rondom mijn woonplaats heb ik acht adressen in de week, waar ik werk als medewerker huishoudelijke verzorging. Al deze mensen zitten op mij te wachten. Ik bof met al mijn klanten!”

Een groot gezin

Liesbeth Snoeren (47 jaar) werkt nu een jaartje bij Actief Zorg. Ze heeft drie kinderen van 16, 14 en 10 jaar, een lieve partner en twee stiefkinderen van 21 en 17 jaar. Soms dekt ze de tafel voor vier personen en soms voor zeven of meer! Maar Liesbeth had nog meer plekjes vrij in haar hart.

Samen er iets van maken

Elke dinsdag gaat ze bijvoorbeeld op weg naar een mevrouw van 96 jaar. “Als ik aanbel, zie ik door het raampje dat ze al klaar zit. Eerst moet ik even gaan zitten, want mevrouw heeft heel wat te vertellen. De laatste nieuwtjes over haar kleinkinderen en hoe haar weekend was. Plagend houdt ze een schaal vol heerlijke chocolaatjes voor mijn neus, terwijl ze weet dat ik wil afvallen! Met deze mevrouw heb ik echt een klik, we lachen wat af samen. Als het niet klikt, mag ik het ook aangeven bij Actief. En de klanten net zo goed. Ook voor hen moet het fijn zijn dat ik kom.”

Lekker aan het werk

Liesbeth over haar werkzaamheden: “Het toilet, de badkamer en de keuken maak ik standaard schoon. Daarnaast doe ik iets extra’s. Het balkon weer netjes maken of de ramen zemen. Voor mij genieten en voor mevrouw genieten. Toch fijn als mevrouw weer naar buiten kan kijken! Voor een alleenstaande man kook ik elke week iets. Hij vertrouwde me laatst toe dat hij zo’n zin had in gebakken aardappeltjes. Die maak ik dan!”

Lief en betrokken

“Een paar maanden terug was ik zelf een tijdje ziek”, vertelt Liesbeth. “Toen ik weer ging werken, hadden de mensen me erg gemist. Er lag nog net geen rode loper, maar wat waren ze blij! Die waardering en dankbaarheid. Het gevoel dat het verschil maakt dat ik kom, daar doe ik het voor.”

Klanten blij, gezin blij!

“En ook mijn kinderen vinden het fijn dat ik er ben als ze uit school komen. Ik mag zelf mijn uren indelen en afstemmen met de klant, heel relaxed. Zo kan ik er ook voor mijn gezin zijn. Ik blijf hier tot mijn pensioen!”


Ook werken wanneer het jou uitkomt? Wij zoeken thuishulpen in onder andere Utrecht en Brabant. https://www.actiefzorg.nl/thuishulp/

Reacties