Komt er eindelijk lekker weer aan nu de zomervakantie begint?

Foto: Pixabay

Vandaag start voor veel scholen officieel de zomervakantie. Maar komt er nu eindelijk ook zomers weer in zicht?

Zomervakantieweer

De zomervakantie voor regio Zuid staat op het punt van beginnen en Weeronline.nl durft een voorspelling te doen voor het weer de aankomende weken. Hoewel de afgelopen dagen gekenmerkt werden door lage temperaturen en wisselvalligheid, brengt het komende weekend hoop op verbetering. Volgens Weeronline zullen de temperaturen dit weekend stijgen naar zo’n 20 graden, met in de nieuwe week een verdere opwarming. Halverwege de week kan het kwik zelfs zomerse waarden van 25 graden bereiken, hoewel deze warmte waarschijnlijk niet lang zal aanhouden. Desondanks blijft het grotendeels droog, met slechts een enkele bui hier en daar.

Einde van de koele en natte dagen in zicht

De aanloop naar de zomervakantie verliep allesbehalve zomers. Vooral de temperaturen lagen de afgelopen dagen ver onder het gemiddelde voor begin juli, met een koude woensdag waarop het slechts 14 tot 16 graden werd. Normaal gesproken liggen de waarden rond deze tijd tussen de 19 en 24 graden. Bovendien was het weer erg wisselvallig met regelmatige regenbuien. Vanaf donderdag stegen de temperaturen iets, maar van echte warmte was nog geen sprake, met maxima van 17 tot 19 graden. Gelukkig brengt het weekend verbetering, met temperaturen tussen de 18 en 21 graden en afwisselend zon en wolken.

Zomerse vooruitzichten

Goed nieuws voor de vakantiegangers: volgende week wordt het flink warmer. De verwachting is dat de wind draait naar het zuiden tot zuidoosten, waardoor warmere lucht Nederland bereikt. Maandag worden temperaturen van 19 tot 23 graden verwacht en halverwege de week stijgt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Op de stranden blijft het iets koeler, maar de zon zal regelmatig schijnen en de neerslagkansen zijn laag. Wel kunnen er later op dinsdag en woensdag enkele onweersbuien voorkomen. Richting het volgende weekend neemt de kans op wisselvallig weer weer toe en lijken de temperaturen iets te dalen, maar met waarden rond de 19 tot 24 graden blijft het prima vakantieweer. Voor echt stabiel zomerweer moet men echter verder reizen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen