Verlenging opvang statushouders in hotel De Druiventros

Foto: Gemeente Tilburg

BERKEL ENSCHOT – Sinds januari 2024 vangt Hotel De Druiventros statushouders op. Omdat de druk op de landelijke opvang hoog blijft, wil de gemeente Tilburg de opvang niet sluiten. Daarom heeft het college besloten de tijdelijke opvang te verlengen tot 1 juli 2025.

De statushouders die nu in Hotel De Druiventros worden opgevangen, zijn aan de gemeente Tilburg gekoppeld. Dit betekent dat zij naar een woning gaan in de gemeente Tilburg. De gemeente plaatst geen statushouders meer die gekoppeld zijn aan Tilburg in Hotel De Druiventros. Dit betekent dat er opvangplekken in het Hotel De Druiventros vrijkomen.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) vult deze opvangplekken met statushouders die in een AZC verblijven in afwachting van een woning, bij voorkeur in de regio. De eerste statushouders worden per 15 juli 2024 verwacht. Zij komen in fases aan. Hotel De Druiventros kan maximaal 150 personen tegelijk tijdelijk opvangen tot 1 juli 2025. Het beheer en de begeleiding blijven hetzelfde.

Voor de direct omwonenden is er een informatieavond georganiseerd op 19 juni 2024.

Statushouders opvanglocatie Spoorlaan

Het pand Spoorlaan 446-448 is inmiddels in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Vanaf donderdag 11 juli 2024 worden hier ook statushouders opgevangen. Het gaat om ongeveer 30 personen.

Meer informatie over de opvang van statushouders vindt u op de pagina welkom in Tilburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen