Piushaven sluit zich aan bij de Schepencarrousel

Foto:

TILBURG – De Piushaven is aangesloten bij de Schepencarrousel. Dit is een landelijk netwerk waar ruim 220 historische en in het oog springende schepen en 26 havens lid van zijn. Door aan te sluiten bij de Schepencarrousel komen er meer markante en verlichte schepen naar de Piushaven.

In de winter is de Piushaven een stille plek met te weinig aantrekkingskracht. Tussen oktober en april is het moeilijk om bezoekers te trekken. Door aan te sluiten bij de Schepencarrousel, wil de gemeente de Piushaven een impuls geven. Als er meer bijzondere schepen komen, bijvoorbeeld om te overwinteren, wordt de Piushaven nog levendiger en aantrekkelijker en is het voor bezoekers leuk om door de haven te lopen en naar de bijzondere schepen te kijken.

Afwisselend beeld
De schepen van de carrousel zijn bewoond en goed onderhouden. Ze blijven normaal gesproken niet langer dan drie maanden in dezelfde haven liggen. Meestal liggen ze er korter. Daardoor zorgen ze voor een afwisselend beeld in de haven. De eigenaren presenteren de verhalen van de schepen op informatieborden of affiches, zodat bezoekers de waarde van de schepen en de haven kunnen ervaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen