Starterslening erg in trek, tijdelijk geen leningen mogelijk

Foto: Gemeente Tilburg

De Starterslening van de gemeente Tilburg helpt starters met gunstige leningsvoorwaarden een huis te kopen. In februari zijn de regels voor de Starterslening aangepast, waardoor meer starters een woning konden kopen. Na bijna 4 maanden is het budget voor de Starterslening op.

De Starterslening bestaat in de gemeente Tilburg sinds 2020. De gemeente maakte destijds 7,2 miljoen euro vrij om starters te kunnen helpen hun eerste woning te kopen. De Starterslening is een tweede hypotheek die het verschil overbrugt tussen de aankoopprijs van een woning en de maximale hypotheek die je bij een bank of geldverstrekker kunt afsluiten. Ruim 200 mensen maakten tot nu toe gebruik van de Starterslening van de gemeente Tilburg.

Ruimere regeling

In februari stemde de gemeenteraad in met een verruiming van de Starterslening.

Volgens wethouder Yusuf Çelik (Wonen) is de starterslening hard nodig: “De uitdagingen voor starters op de woningmarkt zijn nog nooit zo groot geweest. Met de Starterslening geven we deze groep een steuntje in de rug. Dankzij de aanpassingen van de regeling hebben we in korte tijd veel starters kunnen helpen bij het kopen van een woning.”

Extra budget

Het college zal, zoals afgesproken met de gemeenteraad, op een zo kort mogelijke termijn aan de gemeenteraad een voorstel doen om een extra budget beschikbaar te stellen. Dat kan op z’n vroegst bij de behandeling van de Tussenrapportage in de gemeenteraad op 1 juli. Tot die tijd is het niet mogelijk om de Starterslening aan te vragen.

Alle voorwaarden van de Starterslening en meer informatie staat op de pagina Starterslening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen