Protestkamp opgezet door Palestine Solidarity Tilburg op campus van Tilburg University

Foto: Toby de Kort

Op de campus van Tilburg University zijn tenten geplaatst door de actiegroep Palestine Solidarity Tilburg (PST). Dit protestkamp is opgezet omdat het universiteitsbestuur niet tegemoetkomt aan de eisen van PST. Hoewel de gesprekken tussen PST en de universiteit constructief waren, heeft dit niet geleid tot volledige overeenstemming, aldus collegewoordvoerder Imre van der Meulen.

Tilburg University heeft besloten een ethische commissie in te stellen die ‘aan de hand van een afwegingskader huidige en toekomstige samenwerkingen’ zal beoordelen. Daarnaast zal de universiteit gesprekken aangaan met drie Israëlische universiteiten. Aan één eis van de actiegroep wordt wel voldaan: er is geen politie aanwezig op de campus tijdens het protest. Voor Palestine Solidarity Tilburg is dit echter onvoldoende. “Wij voelen dat het instellen van commissies uitstel is,” aldus de actiegroep. Om hun eisen kracht bij te zetten, is het tentenkamp opgezet midden op de campus.

Het kamp bevindt zich op het grasveld voor de bibliotheek en hanteert strenge regels: geen alcohol, geen drugs, geen seks en geen roken. Ook is er geen plaats voor racisme, antisemitisme, homofobie en transfobie, meldt de site Univers online.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen