112

Grote uitslaande brand bij fruitteler, meerdere gewonden

Foto: Jeroen Stuve

HAAREN – Maandagochtend brak er brand uit in een loods van een fruitteler aan de Berktweg in Haaren, waarin vijftien arbeidsmigranten wonen. Twee van hen ademden rook in en een man liep brandwonden op; hij wordt in het ziekenhuis behandeld. De loods, die appartementen voor seizoenarbeiders bevat, is grotendeels verloren gegaan.

De bewoners ontdekten het vuur rond half acht en konden op tijd naar buiten komen, maar niet zonder lichte verwondingen. Er werd snel opgeschaald naar een grote brand om overslag naar een naastgelegen kassencomplex te voorkomen, wat uiteindelijk lukte. Rond half negen was het kassencomplex veilig. Tegen half elf was de brand onder controle, maar het nablussen zal nog uren duren.

De loods is aanzienlijk beschadigd en moet als verloren worden beschouwd, waardoor er voor de bewoners nieuwe woonruimte gezocht moet worden. Ook de naastgelegen kassen hebben schade opgelopen, meldt Omroep Brabant. De brandweer zette drie watertanks en watertransport in vanwege de moeilijke toegang tot bluswater in het buitengebied.

De brand zorgt voor veel rookontwikkeling, wat leidt tot geuroverlast op de N65 en op het terrein van het Rebirth Festival.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen