Geen vuurwerkshow om 19:00 uur, later besluit over shows van 00:00 uur

Foto: Pixabay

De jaarwisselingsshows in het Reeshofpark en de Piushaven van 19:00 uur gaan helaas niet door. Voor 19:00 uur worden zware windstoten voorspeld. Daardoor is het onveilig en volgens de wet verboden om de shows door te laten gaan. Vanavond om 20:30 uur volgt het besluit over de shows van 00:00 uur.

De gemeente kreeg voor het besluit advies van weerexperts, veiligheidsadviseurs en het bedrijf dat de jaarwisselingshows verzorgt. De voorspelde windsnelheden voor 19:00 uur zijn te hoog om de shows veilig door te laten gaan. “Het is een teleurstelling dat we dit besluit opnieuw moeten nemen, maar veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste”, laat burgemeester Weterings weten. “De risico’s voor bezoekers en betrokkenen zijn te groot om de shows door te laten gaan.”

Om 20:30 uur besluit over shows van 00:00 uur
De gemeente blijft voor de jaarwisselingsshows van 00:00 uur de weersituatie nauwlettend in de gaten houden. Om 20:30 uur maakt de gemeente het besluit hiervoor bekend via deze website, Facebook en X van de gemeente Tilburg. Burgemeester Weterings: “Hopelijk zijn de weergoden ons om 00:00 uur beter gezind en kunnen we samen met onze inwoners het nieuwe jaar inluiden.”

Mochten de shows van 00:00 uur ook niet door kunnen gaan, dan zijn ze er morgen (1 januari) alsnog. Het gaat in dat geval om één show om 19:00 uur op beide locaties.

Fijne jaarwisseling voor alle Tilburgers
Met 17 verschillende evenementen in de dorpen en wijken is er in de gemeente Tilburg sowieso van alles te doen tijdens de jaarwisseling. “Gelukkig kunnen de meeste initiatieven van onze inwoners wel gewoon doorgaan. Ik wens de initiatiefnemers veel succes en alle bezoekers veel plezier. Daarnaast hoop ik op een fijne jaarwisseling voor alle Tilburgers.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen