112

Kerstdiner eindigt drijfnat, auto rijdt zich vast op overstroomde weg

Foto: Toby de Kort

TILBURG – Op dinsdagavond laat kwam een auto vast te zitten op de door zware regenval overstroomde Eindhovenseweg bij Berkel-Enschot. De bestuurder was onderweg om zijn schoonvader thuis te brengen na een kerstdiner, samen met zijn vrouw. Hij schatte in dat het water op de weg niet erg diep was en waagde de oversteek. Echter, tijdens het rijden raakte de auto steeds dieper in het water, waardoor het water de auto binnendrong.

Vervolgens gleed de auto van het asfalt en belandde in de berm, waar het muurvast kwam te zitten. De inzittenden belden hierop de hulpdiensten.

De politie arriveerde als eerste op de locatie maar had moeite om de auto te bereiken. De brandweer slaagde hier wel in. Door de brandweerwagen dichtbij de gestrande auto te plaatsen, konden twee inzittenden worden bevrijd en naar de warme brandweerwagen overgebracht worden. De derde persoon stond ondertussen al naast de auto.

Met behulp van sleepbanden heeft de brandweer de auto terug op het wegdek en naar drogere grond getrokken. De auto functioneerde nog, waardoor de inzittenden hun weg konden vervolgen, ondanks dat ze een kletsnatte auto, kleding en voeten hadden.

Na dit incident besloot de gemeente Tilburg de weg af te sluiten en waarschuwingen uit te geven over het hoge water op die locatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen