112

Mannen aangehouden na mishandeling en diefstal auto

Foto: Politie

Axel, Tilburg – Twee mannen zijn maandagnacht 22 mei in Tilburg aangehouden. De mannen worden verdacht van het mishandelen van een man in Axel en het stelen van zijn auto.

De politie krijgt in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur een melding dat er in de Zeestraat in Axel een auto is gestolen. Agenten gaan ter plekke en treffen daar een gewonde man aan. Het slachtoffer vertelt dat er meerdere mannen bij hem voor de deur stonden. Een van de mannen zou een bekende van hem zijn. Hij geeft aan dat hij mishandeld is en daarna zijn de mannen er met zijn auto vandoor gegaan. Agenten hebben een ambulance opgeroepen en het 38-jarige slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Achtervolging

Het kenteken van de gestolen auto wordt direct in het ANPR-systeem (automatische kentekenplaat herkenning) gezet. Kort daarop geeft dit systeem aan dat de auto op de A58 bij Breda rijdt. Agenten zien de auto en volgen het voertuig. Ze geven de bestuurder een stopteken. Dat wordt genegeerd. De bestuurder rijdt met zeer hoge snelheid door en neemt de afslag Tilburg- Reeshof. Op de Burgemeester Letschertweg rijdt de auto zonder af te remmen voorbij verkeerslichten. Op een kruising staat een ander politievoertuig met blauwe lampen aan. De bestuurder gaat vol in de rem maar raakt de politieauto. De twee inzittenden stappen uit en willen er vandoor gaan. Maar agenten weten ze te stoppen. De mannen van 32 en 33 jaar zijn gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex in Middelburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen