Zondagavond code geel wegens onweersbuien

Foto: Pixabay

Het KNMI waarschuwt voor zondagavond voor stevige onweersbuien. In onze provincie is vanaf zondag 18.00 uur code geel van kracht.

Onweersbuien

KNMI: “Vanavond en in de nacht naar maandag kunnen er in het oosten en noorden enkele stevige onweersbuien tot ontwikkeling komen. Bij de buien is er kans op hagel, windstoten en plaatselijke wateroverlast. De buien ontstaan eerst in het oosten en trekken noord(west)waarts. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden.”

Code geel

Het KNMI heeft een waarschuwing Code Geel voor onze provincie afgegeven tussen 18.00 en 0.00 uur. KNMI: “Kans op onweersbuien met plaatselijk veel neerslag in korte tijd. Ook is er kans op hagel en windstoten.” Ook in Limburg is vanaf zondag 18.00 uur code geel van kracht, voor Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen geldt die vanaf 20.00 uur.

Vermijd open gebieden

Code geel betekent dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties waarbij het raadzaam is op te letten, met name als iemand onderweg is. Het KNMI ontraadt mensen om het open water op te gaan of open gebieden, zoals weilanden, te betreden. Bij onweer wordt geadviseerd niet onder bomen te schuilen en uit de buurt te blijven van hoge punten. Weggebruikers wordt aangeraden langzamer te rijden en grotere afstand te houden tot ander verkeer.

Reacties

Cookieinstellingen