Tilburgse wijkcentra krijgen topprestatiebadge

Foto: Gemeente Tilburg

Alle Tilburgse wijkcentra zijn in 2020 al bekroond met het certificaat ‘gezond wijkcentrum’. Ze ontvingen als vervolg daarop nu de ‘Topprestatie Badge Gezonde Voeding’ vanuit JOGG-Teamfit.

De badge geeft aan dat er een gezond aanbod aan eten en drinken te krijgen is in de Tilburgse wijkcentra. Bij de beoordeling van de locaties heeft JOGG zich gehouden aan de Richtlijn Eetomgeving van het Voedingscentrum. Dat de wijkcentra een Topprestatiebadge in ontvangst mochten nemen, is uniek in Nederland. Met de certificering bieden we inwoners meer keuze om te werken aan een gezondere levensstijl.

Gezondere alternatieven

Tilburgse wijkcentra zijn steeds bewuster bezig met het aanbieden van gezond eten en drinken op de verschillende locaties. Marcelle Hendrickx, wethouder gezondheid “Ik vind het heel belangrijk dat we de keuzevrijheid en mogelijkheden om gezond te leven (en dus te eten) van mensen vergroten. Door gezondere alternatieven voor alle producten aan te bieden, inspireren we mensen en we faciliteren ze om daar goede keuzes in te maken.”

Het assortiment is aangevuld met gezondere producten, die op prominente plekken staan. Zo is het voor de bezoeker makkelijker om een gezonde keuze te maken. Om water drinken te stimuleren, staan er kannen water op de bar. Hier mogen bezoekers vrij en onbeperkt van pakken.

Vanzelfsprekende keuze

Vivian Coenen, manager Tilburgse wijkcentra: “Ik ben trots op onze Tilburgse wijkcentra die in 2020 als eerste en enige wijkcentra in Nederland zijn gecertificeerd. En dat ze nu deze vervolgstap naar een ‘Topprestatie Badge Gezonde Voeding’ hebben gezet. Ook zijn onze wijkcentra rookvrij sinds 2022. We blijven zo onze aandacht vestigen op het maken van bewustere en betere keuzes. En leveren daardoor een bijdrage aan gezondere levensstijl van onze Tilburgse wijkbewoners.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen