Wat is het beste cardio apparaat voor het verbranden van buikvet?

Foto:

Wil jij graag buikvet verbranden? Dan kun je dit op een aantal verschillende manieren doen. Uiteraard is het vooral belangrijk te beginnen met het kritisch kijken naar je voeding. Belangrijk om vet te kunnen verbranden, is om ervoor te zorgen dat je meer verbrand, dan dat je binnenkrijgt. Uiteraard is de belangrijkste stap om dit te kunnen realiseren, het kritisch kijken naar je voeding. Daarnaast is voldoende en vooral ook de juiste beweging van belang om het proces te kunnen versnellen. Cardiotraining is hiervoor het meest geschikt. Maar wat is nu eigenlijk het beste cardio apparaat voor het verbranden van je buikvet? In dit artikel nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden en uiteraard vertellen we je ook wat het beste apparaat is.

 

Het beste apparaat om je buikvet te verbranden

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren waarop jij op een effectieve manier je buikvet kunt verbranden. Toch blijkt dat de hometrainer vandaag de dag nog steeds één van de meest effectieve apparaten is waarmee jij je buikvet flink kunt reduceren. Het grote voordeel aan dit apparaat, is dat het in principe geschikt is voor alle leeftijden. Dit komt omdat je helemaal zelf kunt bepalen op welke intensiteit je traint. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van andere apparaten waarmee jij aan de slag kunt wanneer je zowel buikvet, als overig lichaamsvet wilt verbranden. Om je een idee te geven welke apparaten dit zijn, hebben we ze hieronder voor je stuk voor stuk uitgebreid toegelicht.

 

Spinningfiets

Wil jij serieus vet verbranden? Dan is het zeker aan te raden om meermaals per week een stevige workout op een spinningfiets te doen. wist je namelijk dat je met een uur spinnen tot wel 700 calorieën kunt verbranden? Dit in combinatie met gezonde voeding, kan ervoor zorgen dat je wekelijks met een 3-tal trainingen tot wel een halve kilo kunt afvallen. Daarbij komt ook dat het niet alleen goed is voor het verbranden van vet, maar het er ook voor zorgt dat je uithoudingsvermogen er beter van wordt.

 

Touwtje springen

Heb jij geen fitnessapparaat thuis staan, dan is touwtje springen ontzettend effectief om aan je lichaam te kunnen werken. Wist je namelijk dat je met touwtje springen ontzettend veel calorieën kunt verbranden? Per kilo lichaamsgewicht, verbrand je per minuut zo’n 0,14 calorieën. Dus weeg jij 70 kilo, dan verbrand je met tien minuten touwtje springen, maar liefst 100 calorieën. Door dit dagelijks te doen, verbrand je per week al snel 700 tot 1000 calorieën. Tel daarbij op dat je ook minder eet dan normaal en je verliest met gemak 3 ons per week. Het lijkt misschien niet veel, maar stel dat je dit 10 weken doet, dan verlies je maar liefst 3 kilo lichaamsgewicht.

 

Trilplaat

Wanneer we het hebben over een vreemde eend in de bijt, dan is dit de fitness trilplaat. Dit apparaat is namelijk met letterlijk geen enkel apparaat te vergelijken. Het bijzondere is namelijk, dat dit het enige apparaat is, waarbij je zelf weinig tot bewegingen hoeft te maken. Maar hoe effectief is dit apparaat eigenlijk als het gaat om het verbranden van vet? Uiteraard kun je wel degelijk effectief vet verliezen door gebruikt te maken van een trilapparaat. Maar of het nu het beste cardio apparaat is, daar zijn de meningen over verdeeld. Voor de afwisseling is het een prima manier om te doen, maar uiteindelijk kun je voor de effectiviteit beter voor een ander apparaat gaan.

 

Loopband

Dat wandelen en hardlopen ontzettend effectief zijn als het gaat om het verbranden van vet, dat moge wel duidelijk zijn. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor een stevige wandeling buiten of dat je je trainingen op een hardloopband uitvoert. In beide gevallen verbrand je, mits je in de juiste hartslagzone zit, natuurlijk gewoon vet. Wel is het belangrijk dat je dan wel je hartslag goed in de gaten houdt. Een hartslagmeter is daarom dus ook zeker een must. De reden is namelijk als volgt. Op het moment dat je hartslag te hoog is, dan verbrand je geen vet, maar train je puur je uithoudingsvermogen. Belangrijk is dus om te bepalen wat voor jouw de juiste zone is.

 

Hometrainer

In de intro van dit artikel hebben we hem natuurlijk al even benoemd. Toch blijft de hometrainer fiets de beste manier om buikvet te verbranden. Het grote voordeel aan het trainen op een hometrainer, is dat je zelf kunt bepalen wanneer je trainer en hoe lang. Vooral tegenwoordig waar de nieuwe hometrainers zijn voorzien van allerlei technische functionaliteiten, kun je perfect rond een bepaalde hartslag blijven trainen, zodat je in de zone van vetverbranding blijft. Doe je dit namelijk niet, dan zul je merken dat je gaat verzuren en dus eigenlijk te hard aan het trainen bent.

 

Crosstrainer

Een fitnessapparaat dat de laatste enorm in populariteit is toegenomen, is de crosstrainer. Een crosstrainer is als het ware een combi van hardlopen en traplopen. Het voordeel hieraan is, is dat je een groot deel van lichaam tegelijk traint. Op deze manier ligt je vetverbranding een stuk hoger en zul je snellere resultaten zien. Wel is het goed te weten dat je met de nieuwe apparaten echt alles kunt monitoren. Belangrijk is vooral dat je gebruikmaakt van een hartslagmeter. Op deze manier kun je namelijk exact monitoren of je te snel traint of dat het wel een tandje harder mag.

 

Roeitrainer

Bij roeien denken we natuurlijk niet direct aan een fitnessapparaat. Toch is een roei apparaat een ontzettende goede en vooral ook effectieve manier om buikvet te kunnen verbranden. Naast het feit dat roeien goed is voor je uithoudingsvermogen, train je er ook je spieren mee. Doordat je te maken krijgt met weerstand op de manier dat je een trekkende ´roeiende´ beweging maakt, heb je je armspieren nodig om de juiste beweging te kunnen maken. Op deze manier trainen je dus direct je hele lichaam, waardoor ook je vetverbranding een stuk hoger ligt.

 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er meerdere manieren waarop jij effectief je buikvet kunt verbranden. Afhankelijk van je eigen voorkeuren, bepaal je zelf wat jij het prettigste vindt en wat voor jou het beste werkt. Ben je lid van de sportschool, dan is de afwisseling van de verschillende oefeningen vaak prettig om gemotiveerd te blijven.

Reacties

Cookieinstellingen