112

Tilburger (37) omgekomen bij schietpartij bij tankstation

Foto:

Tilburg – Een team van vijftien rechercheurs onderzoekt een schietpartij waarbij een man overleden is. Na het incident zijn zeven verdachten aangehouden en is er een grootschalig onderzoek gestart naar de toedracht.

Op woensdag 21 december 2022 om 18.00 uur komt de eerste melding binnen bij het Operationeel Centrum. Bij een benzinestation aan de Ringbaan-Oost in zou iemand zijn neergeschoten. De verdachte zou direct na het incident gevlucht zijn.

Hulpverlening

Hulpdiensten worden vervolgens naar de locatie gestuurd. Als de politie arriveert treffen ze een man aan die ernstig gewond is. Samen met ambulancepersoneel proberen ze het leven van deze man te redden maar hij overlijdt ter plaatse. Het gaat om een 37-jarige man uit Tilburg.

Aanhoudingen

Op aanwijzing van verschillende getuigen wordt een zoekactie opgestart naar de verdachte(n). Een politiehelikopter verleent bijstand. Er worden in totaal zeven verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. In de loop van de avond meldt een man zich aan het bureau die verklaart de schutter te zijn. Het gaat om een 41-jarige man die tijdelijk in Tilburg verblijft. Er is ook een auto in beslag genomen.

Onderzoek

Er is direct een Team Grootschalig Onderzoek opgestart om dit incident te onderzoeken. Dat team van normaal gesproken ongeveer 15 rechercheurs bestaat uit recherchespecialisten van verschillende afdelingen. Er is al contact geweest met verschillende getuigen en er zijn al camerabeelden veilig gesteld vanuit de omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen