Bijna helft Nederlanders vindt partner te dik

Foto: Pixabay

Bijna de helft van de Nederlanders met een relatie vindt dat zijn of haar partner wel wat kilo’s kwijt mag raken.

Partner minder aantrekkelijk

Verliefdheid kan verblinden. Een kwart van de Nederlanders geeft namelijk aan minder aantrekkingskracht te voelen voor zijn of haar wederhelft ten opzichte van het begin van de relatie. Meer dan de helft (51%) van deze groep heeft als reden dat de verliefdheid een stuk minder is geworden. 47% geeft aan dat hun partner aangekomen is in gewicht en hierdoor minder aantrekkelijk is. Ook verandering in gedrag wordt door 23% als reden genoemd. Dat allemaal blijkt uit onderzoek van het internationale couponplatform TrustDeals.

Grootste afknappers

Een onverzorgd gebit? Dit is voor 71% van de Nederlanders de grootste afknapper als het gaat om hun (potentiële) geliefde. Roken (49%) staat op de tweede plek. Opvallend is dat vooral mannen aangeven roken een grote afknapper te vinden. Na een slecht gebit en roken komen de extra kilo’s op de derde plek van grootste no-go’s. Mocht je zelf minder je best doen, dan valt dat niet op. 40% zegt naarmate de relatie duurt minder moeite te doen dan aan het begin van de relatie. Toch ziet slechts 29% het gemak erin sluipen bij hun partner als het gaat om uiterlijk.

Wanneer de roze bril af gaat

De zogenoemde ‘honeymoonfase’ gaat volgens het merendeel van de respondenten (61%) binnen een jaar over. Toch zegt ruim een kwart dat de fase, waarin je nog helemaal hoteldebotel bent op elkaar, nooit verdwijnt in een relatie. Niet iedereen is het hier echter mee eens. Ruim één op de tien Nederlanders zegt dat de honeymoonfase al na drie maanden over is. Opvallend is dat dit vooral mannen zijn.

  • KLIK HIER voor de volledige uitkomsten van dit onderzoek

Reacties

Cookieinstellingen