Gezamenlijke grenscontroles Nederlandse en Belgische politie

Foto: Politie

Tilburg, Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda – Verschillende politieteams van de eenheid Zeeland-West-Brabant hebben donderdag 17 november 2022 tussen 13.00 en 21.00 uur gezamenlijk met Belgische collega’s in het grensgebied gecontroleerd. Het ging om gemengde patrouilles en gezamenlijke staande controles. Het doel van de actie Taxandria / MarkAnt was onder meer gericht op hernieuwde kennismaking, het bevorderen van de samenwerking en het versterken van de kennis van elkaars werkgebied en werkwijze.

Er werd met opvallende politieauto’s met gemixte eenheden in zowel Nederland als België gecontroleerd.  Onopvallende eenheden surveilleerden op het eigen grondgebied.  De gezamenlijke actie vond plaats op grond van het Beneluxverdrag, het Verdrag van Prüm en van Schengen. Aan beide zijden van de grens was er toestemming voor gemixte eenheden en grensoverschrijdingen. Overige eventuele grensoverschrijdingen vinden plaats op basis van de voorwaarden genoemd in Beneluxverdrag.

Resultaten politieteam Leijdal en politieteam Groene Beemden / PZ Turnhout
De controles werden gehouden aan de Rovertse Leij en aan de Leikant aan de A58. Ook zijn er meerdere rijdende controles geweest in zowel België als Nederland. De rijdende voertuigen waren bezet met een Nederlandse politieambtenaar met een groene BOA of een Belgische politieambtenaar. Ook de Douane en Belastingdienst waren bij de actie aanwezig.

– 30 bekeuringen voor verschillende feiten.
– 9x dossier voor rijden onder invloed van drugs/alcohol.
– 3x dossier voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.
– 1x aanhouding in verband met drugs.
– 2x voertuig in beslag genomen.
– +/- 300 voertuigen staande gehouden/gecontroleerd.
Daarnaast heeft de Belastingdienst veel openstaande vorderingen kunnen innen.

Reacties

Cookieinstellingen