112

Wie sticht er brand bij een tankstation in Tilburg midden in een woonwijk ?

Foto:

Tilburg – Wie haalt het in zijn hoofd om brand te stichten bij een tankstation in Tilburg, midden in een woonwijk? Gelukkig doofde het vuur vanzelf. In de uitzending van Bureau Brabant op maandag 14 november aanstaande worden camerabeelden met daarop de brandstichter getoond.

Op maandag 11 juli jl. werd er tegen middernacht brand gesticht bij een tankstation aan de Oerlesestraat in Tilburg.  De dader is op bewakingsbeelden te zien. Hij komt aanrijden op een fiets, die hij bij de wasboxen zet. Daarna gaat hij in de prullenbakken op zoek naar papier dat hij vervolgens in de buurt van de pompen aansteekt. Hij probeert met restjes brandstof uit de pompen een groter vuur te maken. Aanvankelijk lukt dat maar het vuur dooft daarna weer uit zichzelf. Hierna loopt de brandstichter weer naar zijn fiets en rijdt weg.   Het gaat om een blanke man. Hij droeg badslippers met sokken, een korte broek, een zwart vest met opdruk en een mutsje. Hij lijkt wat blond te zijn met een baard. De volgende ochtend ontdekt een medewerkster dat er slangen van de pompen op de grond liggen. Ook zitten er zwarte roetvlekken op de grond en op de pompen.  Je moet er niet aan denken dat, midden in een woonwijk, de brandstichting wel was gelukt.
Uitzendingen
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen