Ton extra voor klimaatbestendige maatregelen

Foto: Pixabay

Sinds 1 januari 2021 kunnen inwoners, bedrijven en andere partijen gebruikmaken van de subsidieregeling ‘klimaatbestendige maatregelen’ van de gemeente Tilburg. De regeling is een succes. Daarom trekt het college 100.000 euro extra uit.

Met de regeling wordt de aanleg van groene daken en groene gevels, het vasthouden van regenwater en het vergroenen van tuinen gestimuleerd. De regeling, met een subsidiebedrag van 340.000 euro, loopt tot eind 2022. De succesvolle regeling zorgde ervoor dat o.a. 13685 vierkante meter is vergroend (op het dak of in de tuin). De subsidie is bijna op. Maar de gemeente wil nog meer inwoners, bedrijven en andere partijen de kans bieden gebruik te maken van deze subsidiemogelijkheid. Daarom is er nu extra geld uitgetrokken.

Aanpassen aan veranderend klimaat

“Het aanpassen van onze stad aan het veranderende klimaat, heftigere regenval maar ook meer droogte en hitte, is een echte uitdaging. Dit kunnen we alleen voor elkaar krijgen als we collectief aan de slag gaan. Het is mooi om te zien hoeveel Tilburgers al gebruik hebben gemaakt van deze subsidieregeling om hun huis en tuin groener of blauwer te maken. De verhoging van het beschikbare bedrag nodigt nog meer inwoners uit om aan de slag te gaan met hun woning. Zo werken we samen aan een fijne leefomgeving en toekomstbestendig Tilburg”, aldus Wethouder Rik Grashoff.

Subsidie

Meer informatie over de subsidie ‘klimaatbestendige maatregelen’ staat op de pagina Subsidie Klimaatbestendig Tilburg op deze site. Op duurzamertilburg.nl staan tips over het klimaatbestendig maken van uw huis en tuin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen