Tilburg-Waalwijk 4e keer op rij Logistieke Hotspot van Nederland

Foto: Gemeente Tilburg

Tilburg-Waalwijk is voor de 4e keer op rij uitgeroepen tot Logistieke Hotspot nummer 1 van Nederland. In de jaarlijkse landelijke enquête van Logistiek.nl gaf een panel van 38 logistieke experts Tilburg-Waalwijk opnieuw de meeste stemmen.

Op plaats 2 eindigde de regio Oss-’s-Hertogenbosch-Veghel. Met een 3e plek voor West-Brabant bestaat de top 3 louter uit Brabantse regio’s.

Duurzaamheid

Tilburg-Waalwijk kreeg van de panelleden de meeste stemmen in de categorieën ‘medewerking gemeente’ en ‘beste logistieke hotspotlocatie in nationale e-fulfilment activiteiten’. Ook scoorde Tilburg-Waalwijk hoog op het gebied van duurzaamheid.

Maatschappelijk draagvlak

“Het is mooi om te zien dat we wederom verkozen zijn tot de logistieke hotspot van Nederland. Een schone, slimme en duurzame logistiek is van groot belang voor de sector en het maatschappelijk draagvlak. Ik ben blij dat we juist met onze partners op deze thema’s zijn herkend als voorbeeldstellende regio voor ons land”, vertelt Bas van der Pol, wethouder Stedelijke ontwikkeling en Economie van de gemeente Tilburg.

Weg, water en spoor

De regio heeft niet alleen een gunstige geografische ligging. Tilburg-Waalwijk blinkt ook uit in het verdelen van het transport over weg, water en spoor. Door de binnenvaartverbinding met Rotterdam en direct railtransport met Polen en China bespaart de regio jaarlijks meer dan 25.000 ton aan CO2-emissies. Tilburg gaat ook de overslag tussen water en spoor met elkaar verbinden. En Smart Port Waalwijk wordt één van de duurzaamste en meest vooruitstrevende binnenvaartterminals van Europa door het elektrificeren van de terminal en het transport via schepen en vrachtauto’s. En Smart Port Waalwijk wordt één van de technologisch slimste binnenvaartterminals van Europa door het elektrificeren van het transport via schepen en vrachtauto’s.

Verantwoording

De Logistieke Hotspot van het Jaar ranking komt tot stand op basis van een anonieme enquête onder een panel van 38 experts. Zij bekleden directiefuncties in de logistieke vastgoedontwikkeling, makelaardij, consultancy en advies en onderwijs en wetenschap. Ieder panellid waardeerde de 10 logistieke hotspots op basis van 3 criteria: beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en duurzaamheid. Daarnaast zijn er voorkeursstemmen uitgebracht op de criteria: motivatie personeel, infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke hotspots, medewerking overheid en de best presterende nationale e-fulfilment hotspotregio, de nationale distributie hotspotregio en crossborder/e-fulfilment hotspot.

Meer informatie op logistiek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen