De Kleine Jantje Beton Loterij is weer van start gegaan

Foto: Jantje Beton

Tot eind volgende week komen leerlingen langs de deur om lootjes te verkopen via een formulier en online met de Tikkie jij bent ‘m! actie.

Buitenspelen is belangrijk

Drie op de tien kinderen spelen bijna niet buiten. Terwijl buitenspelen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom verkopen ruim 220 scholen lootjes voor De Kleine Jantje Beton Loterij, om meer kinderen te laten buitenspelen. Tot en met 28 september komen leerlingen langs de deur om lootjes te verkopen via een machtigingsformulier en online met de Tikkie jij bent ‘m! actie. Ambassadeur en hoogleraar Neuropsychologie Erik Scherder legt uit: “De sociale ontwikkeling, de motoriek en de focus van kinderen worden door buitenspelen vergroot”. Met de opbrengst van De Kleine Jantje Beton Loterij laat Jantje Beton meer kinderen meer buitenspelen. 50% van de loterij opbrengst is voor de scholen. Zij kunnen dit besteden aan het vergroenen van het schoolplein, speelmaterialen of buitenlessen. De overige 50% gaat naar de projecten en activiteiten van Jantje Beton.

Makkelijk lootjes kopen

Een lootje kopen is heel eenvoudig via een leerling in de buurt, de QR code of via de link onderaan dit artikel. Je selecteert online een school, vult de gegevens in, kiest het aantal lootjes en betaalt via Tikkie. Je tikt daarna de actie heel gemakkelijk door van Groningen tot Maastricht via WhatsApp. Tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij – in mei en september – verkopen leerlingen lootjes aan hun familie, vrienden en buurtbewoners. Via een machtiging tot en met 28 september of online tot 31 oktober. Door mee te doen aan de loterij kunnen scholen geld inzamelen waarmee zij hun schoolplein verbeteren of een buitenactiviteit organiseren én steunen zij de projecten van Jantje Beton. Van ieder verkocht lot gaat er € 1,50 naar de school en € 1,50 naar Jantje Beton.

Reacties

Cookieinstellingen