Efteling op tweede plek meest Nederlandse Instagram hotspots Nederland

Foto: Pixabay

De Efteling is na het Rijksmuseum de meest populaire Instagram hotspot van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders. Het attractiepark in Kaatsheuvel werd al ruim 869.000 keer geplaatst op Instagram.

Het Rijksmuseum heeft al meer dan een miljoen plaatsingen op Instagram en is hiermee de meest geplaatste toeristische attractie van Nederland. Na het Rijksmuseum en de Efteling volgen de Amsterdamse grachten op de derde plek. De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags en plaats tags op Instagram.

Massatoerisme in kleine dorpen
De populaire dorpjes Valkenburg, Giethoorn & Zaanse Schans zijn ook populair op Instagram. Zo werden van Giethoorn, het Venetië van Nederland, al bijna 200.000 kiekjes geplaatst. Zaanse Schans is nog populairder: al bijna 300.000 foto’s werden er op die locatie geschoten en vervolgens geplaatst.

Waddeneilanden
Texel is op Instagram het meest populaire Waddeneiland van ons land. Terschelling volgt Texel op ruime afstand. Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog maken het rijtje Waddeneilanden af. Texel werd op Instagram ruim 864.000 keer vastgelegd. Ter vergelijking: Schiermonnikoog is met 192.000 een stuk minder populair onder de Instagrammers.

Bekijk hier de gehele top-25 van de meest populaire Instagram hotspots in Nederland.

Reacties

Cookieinstellingen