Villa Maria in Tilburg opent pastorie

Foto: Villa Maria

Van een voormalige kerk met pastorie naar een sfeervol en warm thuis voor ouderen met dementie. Dat is Villa Maria in Tilburg. Dit indrukwekkende gebouw is volledig gerenoveerd tot comfortabele en overzichtelijke zorgvilla, met respect voor het verleden. De beelden in de gang, glas-in-lood ramen en kerkelijke gewelven zijn bewaard gebleven. Vorig jaar opende het kerkgedeelte van de villa en nu opent deze zomer ook de pastorie. We komen daarmee op 32 appartementen van tussen de 32 tot en met 59 meter groot, enkele zijn ook geschikt voor echtparen. We ondernemen samen veel activiteiten en er is ook voldoende ruimte voor privacy in het eigen appartement, dat naar persoonlijke smaak is in te richten. Dat is bijzonder wonen in een gezellige wijk in Tilburg.


Originele elementen zijn bewaard gebleven, zoals glas-in-lood ramen

Hemel op aarde
Mevrouw Pieters woont sinds februari 2022 in Villa Maria en vindt het de hemel op aarde. “Ik houd van zingen en dat kan ik hier altijd doen”. Locatiemanager Anita Dils: “In onze zorgvilla bieden we persoonsgerichte zorg. We verdiepen ons in de bewoners, hun verleden en interesses, en kijken wat ze nog willen en kunnen. Op deze manier kunnen we de zorg en het welzijn afstemmen op de persoonlijke hobby’s, interesses en bezigheden van de bewoner. Naast goede zorg geven we veel aandacht aan welzijn, het gevoel van veiligheid, tevredenheid en het creëren van geluksmomenten. Ieder mens is uniek en daar hebben we oog voor.”

Villa Maria is vorig jaar oktober geopend en in het afgelopen jaar hebben is de zorgvilla verder ontwikkeld om er een nog fijner thuis van te maken. Niet alleen mevrouw Pieters, maar ook een hoop andere bewoners vinden het prettig om met muziek bezig te zijn. Anita: “Muziek is sowieso iets waar mensen met dementie baat bij hebben, het roept herinneringen op. In Villa Maria staat er een vleugel centraal en we hebben ook een activiteitenbegeleider, tevens muziekagoog. Het is prachtig om samen met de bewoners te zingen.”

Het is prachtig om samen met de bewoners te zingen 

Volop activiteiten en uitstapjes
In onze gezamenlijke ruimtes eten we samen en doen we volop activiteiten. Inmiddels is de tuin ook aangelegd waardoor we op zomerse dagen heerlijk buiten kunnen zitten. Daarnaast hebben we een biljartruimte en wordt er een stilteruimte ingericht. Anita Dils: “Villa Maria is een kleinschalige locatie waardoor we persoonsgerichte zorg kunnen bieden, maar tegelijkertijd zijn we onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Hierdoor ontstaan mooie samenwerkingen. Zo maken de bewoners van Villa Maria uitstapjes naar Villa Eikenbosch in Berkel-Enschot waar ze een parkachtige tuin en dieren hebben en genieten de bewoners van Villa Eikenbosch van het biljarten en muziekoptredens in de villa in Tilburg.”

De villa is de afgelopen tijd verder ingericht, onder andere met een biljarttafel

Opening van de pastorie
Door de opening van de pastorie zijn er 7 extra appartementen beschikbaar gekomen. In het kerkgedeelte zijn ook nog enkele appartementen beschikbaar. Anita Dils: “We merken veel interesse, inmiddels zijn al meer dan de helft van de appartementen verhuurt. De pastorie is verbonden met het kerkgedeelte door middel van een corridor. Je kunt dus makkelijk binnendoor naar de gezamenlijke ruimtes, maar hebt hierdoor ook meer privacy. Afhankelijk van de wensen van de bewoners, bekijken we samen welk appartement het beste past bij de wensen en de zorgbehoefte van de bewoner.”

Impressie van de gezamenlijke woonkamer

Sfeer proeven
Wilt u sfeer komen proeven? Kom dan gerust langs voor een vrijblijvende rondleiding. Locatiemanager Anita Dils en haar team leiden u graag rond. We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen.

Lacatiemanager Anita Dils

Meer informatie en rondleiding plannen: 085 – 808 7010 | [email protected] | www.steppingstones.nl /villa-maria

Direct contact met locatiemanager Anita Dils van Villa Maria: 06 – 82 95 23 69 | [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen