De Tilburgse tegeltaxi gaat rijden

Foto: Pixabay

Inwoners die een geveltuin gaan aanleggen of de tuin groener willen maken, blijven vaak zitten met de verwijderde tegels. Daarom haalt de gemeente Tilburg haalt deze tegels in de maanden september en oktober gratis op met de ‘Tegeltaxi’.

Het klimaat verandert. Steeds heftigere buien en langdurige hitte wisselen elkaar af. Tegels vervangen door groen is goed voor onze leefomgeving, het klimaat en de natuur. In een tuin met veel groen is het heerlijk tot rust komen. Groen vermindert de kans op wateroverlast en het zorgt voor verkoeling in de zomer. Meer groen is ook goed voor allerlei dieren, vogels en insecten. Daarom is het goed dat steeds meer inwoners een geveltuin aanleggen of (een deel van) de verharding in de tuin vervangen door groen.

Voor wie de tegels uit de tuin zelf niet (her)gebruikt, is er de Tegeltaxi. De gemeente Tilburg haalt de gewipte tegels in de maanden september en oktober op doordeweekse dagen gratis op. Inwoners moeten zich hiervoor aanmelden vóór 28 augustus via het online formulier op duurzamertilburg.nl.
Let op: de Tegeltaxi neemt alleen stoeptegels en klinkers mee, maar geen zand. Dat kan naar de milieustraat.

De gemeente Tilburg doet ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Want elke tegel die wordt vervangen door groen telt. Inwoners kunnen hun aantal tegels doorgeven via www.nk-tegelwippen.nl.

Reacties

Cookieinstellingen