Opnieuw minder treinen door personeelstekort NS

Foto: Ashley Oomen

Op een aantal trajecten rijden vanaf maandag opnieuw minder treinen als gevolg van het personeelstekort bij de NS, zo is zondag gemeld door het bedrijf. Het gaat deze week om zes trajecten, twee meer dan afgelopen week. Zo zullen er minder sprinters in de spits rijden tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle en op werkdagen tot 20.30 uur tussen Den Haag Centraal en Gouda Goverwelle.

Ook rijden er minder intercity’s tussen Arnhem, Schiphol en Rotterdam, tijdens de spits tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal, op zaterdag tussen Dordrecht en Lelystad Centrum en op maandag tot en met zaterdag tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven Centraal, aldus de NS.

Later verwacht het bedrijf meer bekend te kunnen maken over de gevolgen vanaf 11 juli. Volgens de NOS zouden er dan acht trajecten worden getroffen. De NS zag zich vorige maand al vaker genoodzaakt om minder treinen te laten rijden op een aantal trajecten. Het vervoersbedrijf heeft veel vacatures uitstaan en is op zoek naar onder meer conducteurs, machinisten en monteurs.

Reacties

Cookieinstellingen