Rijkswaterstaat en ANWB: let maandag op verkeersinformatie

Foto: Wikipedia/Michiel1972

Check maandag vlak voor vertrek de verkeersinformatie, pas eventueel je plan aan en houd er rekening mee dat er iets onderweg kan gebeuren. Dat adviseert de ANWB aan weggebruikers, met het oog op de mogelijk forse boerenacties die maandag plaatsvinden. Ook Rijkswaterstaat komt vrijdag met een soortgelijk advies.

Boerenprotesten
“We weten niet wat, we weten niet waar of hoe en met hoeveel”, aldus een ANWB-woordvoerder over de grootschalige actie waartoe boeren in hun eigen communicatiekanalen oproepen. De oproep, die massaal wordt gedeeld en onderschreven, voorziet in acties bij de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport. Ook wordt er opgeroepen distributiecentra voor levensmiddelen en de Rotterdamse haven als doelwit voor acties te kiezen. De oproep wordt gedaan in verschillende kanalen, onder meer op WhatsApp en Telegram.

Element verrassing
Het advies om vlak voor vertrek de verkeersinformatie te checken, is volgens de ANWB-zegsman het enige advies dat hij kan geven. “Het kan lokaal helemaal vastlopen, maar 10 of 20 kilometer verderop heb je nergens last van. We weten niet hoe, wat of waar iets staat te gebeuren.” Zo is onduidelijk naar welke distributiecentra de demonstrerende boeren willen gaan, geeft hij aan. En als ze ergens naartoe gaan, hoe reizen ze er naartoe en met hoeveel? “Het element van verrassing is een sterk wapen hierbij”, aldus de ANWB-woordvoerder.

Lastig inschatten
Rijkswaterstaat is bezig met de voorbereiding, zegt een woordvoerder. “Het is heel erg afwachten waar de overlast op de snelwegen zal zijn. Het is lastig in te schatten waar we gaan waarschuwen en waar onze inzet nodig gaat zijn.” Ook Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers daarom te verwachten dat er maandag overlast kan zijn op de snelwegen en de verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

bron: Nieuws.NL / ANP

Reacties

Cookieinstellingen