Toffe Tuinen gezocht!

Foto: Jules van Iperen

In het weekeinde van 18 en 19 juni vindt dit jaar de 8e editie van de Toffe Tuinen route plaats, met als thema ‘Stadsnatuur’. Stichting Op Groene Voet is nog op zoek naar nieuwe tuinen. 

Route ‘22: de 8e editie

Tijdens de eerste 5 edities stonden de ‘blauwe’ tuinen centraal. Daarna was de route gekoppeld aan de verkiezing ‘de Tofste Tuintjes van Tilburg’ en afgelopen jaar werd er een creatieve link gelegd met het werk van creatieve makers.
Dit jaar heeft het thema Stadsnatuur. Hierin kan alles samenkomen. Stadsnatuur is tenslotte onderdeel van onze dagelijkse cultuur.
Naast de open tuinen worden er dit weekeinde ook enkele wandelingen georganiseerd rondom guerilla gardening en de nieuwe groene binnenstad.

Wat is een Toffe Tuin?

Een Toffe Tuin is een gezonde, klimaatadaptieve, water- en/of natuurvriendelijke tuin. Deze hoeft niet onder architectuur te zijn ontworpen of prijzen te winnen, het gaat om de inspiratie, gezelligheid en biodiversiteit.  De deelnemende tuinen zijn daarom heel verschillend: van een kleine stadstuin in het centrum, een buurtmoestuin of een ruime tuin in het buitengebied. In elk geval is er aandacht voor water en biodiversiteit.

40% van het Tilburgs oppervlak is in handen van bewoners, dus het is tijd om inspiratie‌ ‌op‌ ‌te‌ ‌doen‌ ‌voor‌ ‌de‌ ‌eigen‌ ‌tuin‌!En wat is er leuker dan bij anderen te gaan kijken?

Aanmelden tuin en wandelingen

De wandelingen en de plattegrond met deelnemende tuinen staan op de website toffetuinentilburg.nl. Aanmelden als tuin kan nog tot en met 29 mei.

Reacties

Cookieinstellingen