112

Hennep en vuurwapens aangetroffen tijdens handhavingsweek

Foto: Gemeente Tilburg

Tijdens de handhavingsweek, van 9 tot en met 12 mei, voerde de gemeente samen met de politie en andere netwerkpartners controles uit in Tilburg West. De week leverde veel resultaat op, net als voorgaande jaren.

Er was onder andere een grote verkeerscontrole bij het Westerpark. Ook werden er bedrijfspanden gecontroleerd op de industrieterreinen Kraaiven en Vossenberg en er zijn garageboxen gecontroleerd.

Resultaten

Er werden meer dan 50 (verkeers)boetes uitgeschreven tijdens de handhavingsweek. De controleurs troffen hennepgoederen aan in een bedrijfspand en een garagebox en er zijn 2 nepwapens aangetroffen, die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze zijn in beslag genomen. Ook werden op een bosperceel hennepgoederen, 40 kilo hennepplanten en 2 jerrycans zoutzuur aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werd één bedrijfspand illegaal bewoond en in drie woningen werd illegale prostitutie vastgesteld. Een overzicht van de resultaten leest u in de bijlage(PDF, 305,2 KB).

Waarom een handhavingsweek

De handhavingsweek wordt ieder jaar gehouden in Tilburg-West. Hieronder vallen de wijken Reeshof, ‘t Zand en Wandelbos, Zorgvlied, de Blaak en de Reit. Met de handhavingsweek krijgt de gemeente inzicht in het naleefgedrag van de wet- en regelgeving. Bovendien zijn de verschillende veiligheidspartners meer zichtbaar in de wijk. Die betere zichtbaarheid draagt bij aan het vergroten van de meldingsbereidheid in de wijken in Tilburg-West. De meeste controles zijn uitgevoerd op basis van meldingen.

Reacties

Cookieinstellingen