112

Politie heeft handen vol aan bestuurders onder invloed

Foto: Jeroen Stuve
In de avond en nacht van zaterdag 27 november op zondag 28 november zijn er door agenten van Politieteam Leijdal maar liefst 4 bestuurders van de weggehaald welke onder invloed reden van alcohol of drugs. Drie van de vier bestuurders reden onder invloed van alcohol en van één bestuurder bestaat de verdenking dat hij onder invloed van drugs reed.
Op Langenbergseweg te Gilze reden twee politieagenten in een onherkenbaar voertuig en zagen daar een busje ernstig slingeren. Zij probeerden de aandacht te trekken van de bestuurder om hem te laten stoppen, maar deze leek nergens op te reageren. De bestuurder bleek later een 47-jarige man uit Vlaardingen te zijn. Hierna werd het voertuig door de agenten ingehaald, waarna de bestuurder alsnog achterop de politieauto botste. De man werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 1165 ug/l. Dit betreft maar liefst 2x de invorderingsgrens en ruim 5x de toegestane hoeveelheid! Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en het voertuig bleek tevens onverzekerd.

Tegelijkertijd waren agenten op de Reeshofweg doende met een snelheidscontrole waarbij agenten een sterke henneplucht waarnamen afkomstig uit een van de voertuigen. De bestuurder, een 22-jarige Tilburg die enkele maanden in het bezit is van zijn rijbewijs, testte positief op het gebruik van drugs. Hij is in afwachting van de het onderzoek en de afdoening.

Op dat zelfde moment zijn er agenten van meerdere politieteams bezig geweest met een incident op de snelweg A58 bij Molenschot waarbij de bestuurder zou zijn weggereden. Uiteindelijk werd de bestuurder, een 33-jarige Tilburger, aangetroffen ter hoogte van de Ringbaan-Zuid. Hier werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, hier blies hij 880 ug/l. De bestuurder bleek niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Later in de nacht is in de Reeshof nog een 17-jarige snorfietser uit Loon op Zand aangetroffen. De agenten hebben de man laten blazen en ook hij bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de man 460 ug/l en ook hij bleek niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Reacties

Cookieinstellingen