112

Politie zoekt dader van woningoverval Schoolstraat

Foto: Politie
Deze man kneep tijdens een heftige woningoverval de keel dicht van een 73-jarige bewoonster van een appartement aan de Schoolstraat in Tilburg. Deze overval vond plaats op maandag 13 september 2021 rond 21.15 uur.
Die avond belt de dader bij haar aan en de vrouw doet nietsvermoedend de voordeur open. De overvaller duwt haar terug het huis in. Ze verzet zich, maar ze is geen partij voor de indringer. Hij knijpt haar keel dicht, zo lang dat ze bewusteloos raakt. Hij doorzoekt haar woning en vindt een telefoon, pinpassen en wat sieraden. Hierna gaat hij er weer vandoor. Als de bejaarde vrouw weer bijkomt, roept ze om hulp waarna buren haar opvangen en 112 gebeld wordt.
Signalement
Het is een licht getinte man van zo’n 30 tot 40 jaar oud. Hij droeg die dag een donkerblauwe polo. Verder heeft hij opvallend donkere ogen en zwart, achterover gekamd haar. Met hulp van de aangeefster is een compositietekening gemaakt. Een ander aanknopingspunt is een sleutelhanger die de dader voor de spion hield toen hij aanbelde. Het gaat om een blauwkleurig exemplaar met het nummer 85, er hangen twee sleutels aan.

Reacties