Marthe kreeg na haar scheiding een nieuwe start door een belastingvrije schenking

Foto: Pixabay

Ingezonden Na 16 jaar besloten Frank en Marthe in november vorig jaar een punt achter hun relatie te zetten. Ze zetten hun huis te koop en gingen beide op zoek naar een eigen koopwoning. Dat viel niet mee in de huidige markt.

Met de verkoop van hun eigen woning zouden ze beide een fijn bedrag overhouden. Maar voor Marthe leek het haast onmogelijk een huis te kopen. Voor de afwikkeling van hun scheiding kregen ze hulp van scheidingsbemiddelaar Johannie Brenders van BreAss. Ze vertelt: “De koek was gewoon op bij het stel. De stap om uit elkaar te gaan was zeker niet makkelijk en ook voor hun zoon erg verdrietig. Toen de keus eenmaal gemaakt was besloten ze mij als mediator bij de scheiding te betrekken. Na zoveel jaar samen wilden ze het beste voor elkaar en hun zoon om beide een nieuwe start te maken.”

Een mediator helpt mensen alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken

“Als mediator ben ik een derde gesprekspartner. Ik geef mensen inzicht en houvast en breng de huidige situatie en gewenste situatie in kaart. Denk hierbij aan afspraken over de woning, financiën, pensioen, belasting, inboedelverdeling, vermogensopstelling, alimentatieregeling en een ouderschapsplan als er kinderen in het spel zijn. Ik bespreek alle mogelijkheden met de klant. Zo vertelde Marthe dat haar ouders haar op weg wilde helpen met het maken van een nieuwe start. Haar ouders hebben beide de AOW gerechtigde leeftijd en een woning met veel overwaarde. Ik wees haar op de levensrente hypotheek die mensen die mensen met een eigen woning de mogelijkheid biedt ‘geld uit de stenen te halen.’”

“Een week later volgde een hypotheekgesprek met de ouders van Marthe. Zij waren razend enthousiast en erg blij dat ze met behulp van de hypotheek Marthe €100.000 uit hun overwaarde konden schenken zodat ze zelf een huis kon kopen. En met succes! Marthe is inmiddels verhuisd. Bijkomend voordeel voor Marthe is dat door de schenking de erfbelasting lager wordt omdat haar ouders €100.000,- belastingvrij hebben kunnen schenken. Frank krijgt de sleutel van zijn nieuwe woning in het najaar. Het ex-koppel heeft nog steeds goed contact en de gehele scheiding is in deze onzekere corona tijd op een prettige manier met mediation afgehandeld.”

Wilt u financieel advies of hulp bij uw scheiding? Neem gerust contact op met BreAss via 0162 – 317 660. Kijk voor de openingstijden op de website www.breass.nl

Wilt u weten of de levensloop hypotheek iets voor u is? Lees dan verder op de site van BreAss

Reacties

Cookieinstellingen