Stress is goed voor een mens totdat… je er last van krijgt!

Foto: Man met Camera – Fotografie door Andress Kools

Stress, spanning of iets spannend vinden om te doen, dat ervaart iedereen weleens. Een klein beetje stress is goed voor een mens. Totdat je er last van krijgt in je dagelijkse leven, dan is het tijd om er wat aan te doen voordat je langdurige of zelfs blijvende klachten krijgt.

Bij klachten die je leven beïnvloeden kun je denken aan: niet lekker in je vel zitten, piekeren en slecht slapen omdat je maalt. Je energie overdag wordt minder, je kunt je niet goed concentreren, er zitten plots niet genoeg uren in een dag, je moet heel veel ballen in de lucht houden, burn-out, en dan hebben we het nog niet over hart- en vaatziekten, diabetes en dergelijke gehad. Deze kunnen namelijk ook door langdurige stress de kop opsteken.

Stress kan veel oorzaken hebben

Vaak zijn het meerdere zaken die in je leven gebeuren, tegelijk, of opeenvolgend, die je veel stress op kunnen leveren en je uit je balans laten raken. Het hoeft niet een mega stressfactor te zijn die je emmer doet vollopen. Allemaal kleine ‘stressjes’ die samen je emmer tot aan de rand toe vullen kunnen dat ook! Dan hoeft er maar één dingetje extra te gebeuren en je emmer loopt letterlijk over. En heb je een burn-out.

Gelukkig is goed met stress omgaan te leren!

Het helpt door alle grote en kleine stressoren die er allemaal bij jou spelen en welke strategieën je hanteert goed in kaart te brengen. Door nog enkele vragen te beantwoorden over hoe jij jouw leven leidt en in het leven staat, kun je gericht de voor jouw juiste zaken aanpakken en iets aan je stresservaring doen! GroeiStroom stressbegeleiding & coaching helpt je hier graag bij!

Wie is groeiStroom stressbegeleiding & coaching?

Margôt Watt – de Wit (54) is een ervaren stressbegeleider, coach en mindfulness trainer. Haar eigen levenspad was en is een groeiStroom.  Een burn-out bracht haar in een groeiproces en bleek het fundament voor de toekomst die zij nu leeft. Het is haar passie om mensen hun kracht te laten ervaren, om hun eigen keuzes te zien, te maken en erbij te blijven.

Margôt is aangesloten bij de NOBCO en heeft haar praktijk, groeiStroom, in Tilburg. Margôt begeleidt je bij stressklachten, van korte preventie trajecten tot en met burn-out trajecten. Margôt coacht en begeleidt je in haar gezellige kantoor, online of in haar andere kantoor: de natuur.

Margôt is er ook voor bedrijven; zij begeleidt medewerkers, geeft workshops en cursussen en treedt als spreker op.

Alle begeleidingstrajecten, workshops, cursussen en praatjes worden door Margôt ook in het Engels verzorgd. Margôt is een near-native speaker en heeft in Groot-Brittannië gewoond, gestudeerd en gewerkt.

Wat cliënten zeggen over Margôt en haar aanpak:

  • ‘Bij Margôt voelde ik me direct op mijn gemak, ze luistert, vraagt door en zet me aan het denken.’
  • ‘Bij Margôt mag ik zijn wie ik ben, in al mijn kwetsbaarheid.’
  • ‘Margôt kijkt met een helikopterview naar mijn situatie, hierdoor krijg ik een ander perspectief te zien waarmee ik verder kan’
  • ‘Tijdens de workshop/cursus heeft Margôt voor iedereen aandacht en wordt er met respect met elkaar omgegaan. Ik heb veel inzichten en handvatten gekregen waar ik mee verder kan.’
  • ‘Margôt kijkt naar wat bij mij past en past hierop de tools die ze inzet aan om mijn coachdoel te bereiken’

Laagdrempelig

Wil je een coach waar je mag zijn wie je bent, die geen wachtlijsten heeft, die aangesloten is bij dé vakorganisatie voor coaches, de NOBCO? Wil je een coach die duidelijk en eerlijk is en ruim de tijd voor je neemt tijdens de coachgesprekken? Wil je een coach die tijdens jouw traject altijd bereikbaar voor je is en met haar kennis en kunde jij jouw coachdoel laat bereiken?

Kijk eens op www.groeistroom.nl  of mail naar  [email protected] of bel haar op 0640890759.


Agenda voor workshops en cursussen bij groeiStroom:

Donderdagavond 23 september 2021 start Moderne Mindfulness cursus (hybride cursus zowel plaatsen beschikbaar op locatie als online!)
Cursus bestaat uit 8 lessen (19.30 – 21.00) + 1 herhalingsles Kosten: € 300 op locatie of € 250 online

Dinsdagavond 28 september 2021 Workshop Positief omgaan met stress (hybride cursus zowel plaatsen beschikbaar op locatie als online!)
Workshop bestaat uit één avond (19.00 – 22.00) en 6 weken begeleiding via de mail. Kosten € 199 op locatie of € 169 online

Woensdagavond 27 oktober 2021 Workshop Positief omgaan met stress (hybride cursus zowel plaatsen beschikbaar op locatie als online!)
Workshop bestaat uit één avond (19.00 – 22.00) en 6 weken begeleiding via de mail. Kosten € 199 op locatie of € 169 online

Dinsdagavond 2 november 2021 start Moderne Mindfulness cursus (hybride cursus zowel plaatsen beschikbaar op locatie als online!)
Cursus bestaat uit 8 lessen (19.30 – 21.00) + 1 herhalingsles Kosten: € 300 op locatie of € 250 online

Opgeven door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 0640890759.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: groeiStroom

Reacties

Cookieinstellingen