Waarschuwing: nieuwe oplichtingspraktijk via sms

Foto: Pixabay

Er worden de laatste periode sms-berichten verzonden waarin staat dat je een ingesproken voicemailbericht hebt ontvangen. Dit zijn nep-smsjes. Trap hier niet in, klik niet op de link en verwijder het bericht.

Ingesproken voicemailbericht

Van diverse kanten werden wij erop gewezen dat er momenteel sms-berichten naar mobiele telefoons worden verzonden waarin staat dat de ontvanger een nieuw voicemailbericht zou hebben ontvangen. De berichten worden vanaf diverse telefoonnummers verzonden. In het bericht staat vervolgens een link naar een website waar het bericht afgeluisterd zou kunnen worden. Trap hier niet in! Klik vooral NIET op de link en verwijder het bericht.

Nieuwe manier van oplichting

Dit is een nieuwe manier van oplichting/fraude en je kunt zo door worden gestuurd naar frauduleuze websites! Dit bericht wordt al in verschillende versies en vanuit verschillende telefoonnummers verstuurd. Het is daarom belangrijk nooit op een link te klikken die je niet vertrouwt. Een voorbeeld van zo’n link die als sms wordt verstuurd staat hiernaast vermeld. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Reacties