José Appels, de NalatenschapsAfwikkelaar in uw regio!

Foto:

José Appels runt sinds enkele jaren haar eigen kantoor. Door haar jarenlange werkervaring als adviseur en leidinggevende in de financiële dienstverlening heeft zij met veel passie en expertise haar bedrijf opgebouwd als erfrechtspecialist. Recent mag zij hier ook de titel Register Executeur aan toevoegen.

ERFRECHTPLANNING
José wikkelt regelmatig nalatenschappen af, zowel voor nieuwe als bestaande cliënten. “Op erfgenamen komt veel af na een overlijden, dan is het fijn iemand naast je te hebben staan, die kennis van zaken heeft en als onafhankelijk adviseur en
vertrouwenspersoon er is om je te steunen. In overleg beslissen we hoe de taakverdeling gaat zijn. Praktische zaken zoals
ontruiming en verkoop van de woning, beheer van de erven rekening en aangifte IBF wordt vaak bij mij neergelegd” zegt José.

DIGITALE DOSSIER
José biedt haar expertise aan voor klanten die zaken zoals erfenis en volmacht (levenstestament) goed willen regelen en hierin graag professioneel geadviseerd willen worden. Een digitaal dossier maakt hier onderdeel van uit. Dit is een dossier waarin alle gegevens op een veilige manier beheerd worden voor later. Met dit jaarlijkse abonnement wordt ervoor gezorgd dat de gegevens up to date blijven.“Ik word steeds vaker benaderd door echtparen en alleenstaanden die hun nalatenschap in goede handen willen
nalaten. Het is fijn wanneer er al een digitaal dossier is opgemaakt waarin al hun wensen en gegevens worden opgenomen. Dit scheelt heel veel zoekwerk voor de afwikkeling van de nalatenschap, maar ook zeker bij wilsonbekwaamheid voor de levensexecuteur. Nog mooier is als de executeur of levensexecuteur al is aangewezen in het (levens)testament want dan kan deze meteen aan de slag. Het digitale dossier helpt hier enorm bij“ licht José toe.

MEDIATOR
José begeleidt ook bij mediation. Zij is als mediator aangesloten bij het ADR register. Een mediator is onpartijdig en neutraal, deze bedenkt zelf geen oplossingen en neemt geen beslissingen. De mediator begeleidt en ondersteunt je en je werkt zelf naar een oplossing welke wordt vastgelegd in een officiële overeenkomst. Het grote verschil met een geschillenoplossing door advocaten en
rechters is dat het probleem sneller is opgelost en dus minder tijd en geld kost dan naar de rechter stappen. “Een conflict binnen de familie kan heftig zijn. Ervaring leert dat overlijden, emotie en geld niet goed samen gaan. Nabestaanden zitten anders in hun vel, zijn verdrietig of zaken uit het verleden worden opgerakeld” vertelt ze.

LAAGDREMPELIG
“Cliënten ervaren mij als makkelijk benaderbaar. Ik vind vertrouwen erg belangrijk en dat ik dat vertrouwen mag ontvangen vind ik iedere keer weer heel bijzonder. Cliënten zijn bij mij geen nummer, ik hou van een persoonlijke benadering. In begrijpelijke taal probeer ik mijn cliënten te adviseren en te ondersteunen, zodat we dezelfde taal spreken en elkaar begrijpen!” vertelt José met volle overtuiging.

Een kennismakingsgesprek is gratis en geheel vrijblijvend. José heeft sinds kort een kantoor aan de Tilburgseweg 16A in Goirle, waar zij iedere woensdag en vrijdag op afspraak aanwezig is.

Wilt u nader kennismaken met José neem dan een kijkje op www.joseappels.nl, bel haar op 06-11168152 of mail naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen