112

Twee rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole Burg. Letschertweg

Foto: Politie Leijdal
Op woensdag 2 juni hielden agenten een snelheidscontrole op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Tijdens deze controle zijn binnen een half uur 2 rijbewijzen door de politie ingevorderd. Een 24-jarige bestuurster uit Tilburg maakte het hier namelijk wel erg bont, zij reed maar liefst 155 kilometer per uur, na correctie 70 kilometer per uur, te hard. Zij moest haar rijbewijs direct inleveren.
Nadat agenten klaar waren met de afhandeling van de eerste invordering, kwam daarna direct de volgende hardrijder in beeld. Een 27-jarige automobilist, eveneens uit Tilburg, reed 138 kilometer per uur, na correctie een overschrijding van 53 kilometer per uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. De officier van justitie zal bepalen hoelang beide automobilisten hun rijbewijs kwijt zijn en welke straf zij krijgen.
De politie krijgt regelmatig klachten over de snelheid van weggebruikers en het negeren van het rode verkeerslicht op de Burgemeester Letschertweg.

Reacties