Tarieven Ziggo stijgen gemiddeld 17 euro per jaar

Foto: Pixabay

Ziggo verhoogt de tarieven voor internet- en tv-pakketten voor het zevende jaar op rij: gemiddeld met 1,43 euro per maand, zo blijkt uit onderzoek van Pricewise.

Investering in netwerk

Het nieuwe tarief van Ziggo gaat in per 1 juli 2021 en komt neer op een verhoging van 17 euro per jaar. De reden voor de prijsstijging is de voortdurende investering in het netwerk van Ziggo en haar diensten. De prijsstijging is lager dan de eerdere voorspelling van vergelijkingssite Pricewise. Ondanks dat de tarieven gemiddeld genomen stijgen, zijn niet alle pakketten onderhevig aan een verhoging. Vooral de pakketten met Internet Giga dalen in prijs, met maximaal 5,50 euro per maand.

Digitale infrastructuur

Volgens Farisa el Moussaoui, woordvoerder van Ziggo, is de investering in de digitale infrastructuur de reden voor de prijsverhoging. “Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het netwerk. Het datagebruik blijft explosief groeien, we maken op steeds meer apparatuur tegelijkertijd gebruik van het netwerk en de vraag naar veiliger internet blijft toenemen. Om de hoge eisen voor de toekomst te blijven waarborgen, is investeren in ons netwerk noodzakelijk.”

Internet Giga goedkoper

Niet elk pakket van Ziggo stijgt in prijs; de prijzen voor sommige pakketten dalen. Vooral de pakketten van Ziggo met Internet Giga worden goedkoper. Daarnaast dalen de tarieven van het Internet Start en TV Start-pakket en het Internet Max en TV Start-pakket. “We hebben veel verschillende abonnementsvormen en segmenten. Die proberen we met deze prijsaanpassingen verder te harmoniseren, zodat klanten met vergelijkbare pakketonderdelen ongeveer hetzelfde gaan betalen. Daardoor is het ook mogelijk dat sommigen pakketten en diensten in prijs verlaagd worden,” licht El Moussaoui toe.

Reacties

Cookieinstellingen