Testlocatie corona voor fietsers en voetgangers voormalig GGD pand

Foto: Gemeente Tilburg

Er komt een tijdelijke corona testlocatie voor voetgangers en fietsers in het voormalig GGD pand aan Ringbaan West. Vanaf 20 mei kunnen voetgangers en fietsers er terecht. De locatie is niet goed bereikbaar voor automobilisten.

Automobilisten kunnen terecht bij de bestaande testlocatie aan de Simon de Cockstraat in Tilburg. De locatie is zeven dagen per week geopend van 8:30 tot 17:00 uur.

Testen bij klachten

Bezoekers voor een coronatest kunnen via de hoofdingang lopend naar binnen. De coronatest wordt afgenomen in een van de behandelkamers. Vanaf donderdag 20 mei kan iedereen met milde klachten hier worden getest op het coronavirus. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan alle nodige voorbereidingen op en in de locatie. De verwachting is dat de omwonenden weinig merken van de testlocatie. Dit komt omdat de testlocatie alleen te voet en per fiets bereikbaar is. Alleen medewerkers en mogelijk slechts enkele bezoekers parkeren op het terrein van het gebouw.

Iedereen kan zich laten testen

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland die milde klachten heeft die passen bij het coronavirus zich laten testen. Denk aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. Ook kan er getest worden zonder dat iemand gezondheidsklachten heeft, bijvoorbeeld na nauw contact met iemand die besmet is met corona of na een melding van de CoronaMelder-app.

Laten testen kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan, door te bellen naar het gratis  telefoonnummer 0800 1202 of online via coronatest.nl. Kijk voor meer informatie over het testen op de website van GGD Hart voor Brabant, ggdhvb.nl of op rijksoverheid.nl.

Reacties

Cookieinstellingen