De juiste persoon op de juiste plek is topsport

Foto: Vooruitzenden

Column – Vandaag de dag gaat het echt anders. Ik zie mensen bij ons binnenkomen die helemaal niet op zoek zijn naar een vast contract. Sterker nog, ze willen helemaal geen vast contract! Zij zijn juist blij met de flexibiliteit. Zo kunnen ze zich veel beter ontwikkelen. De werkzaamheden doen waar ze goed in zijn en meer van de wereld zien.

Je ziet ook dat de wereld om ons heen de flexwerker meer en meer op waarde schat. Zo hoeft het niet hebben van een vast contract lang niet altijd het afsluiten van een lening of hypotheek tegen te houden. Daar zit echt vooruitgang in. De flexwerker wordt steeds belangrijker. De contractant is geen ondergewaardeerde voorbijganger meer.

Zie het als de betaalde topsporters in onze wereld. Zij zijn niet op zoek naar de zekerheid van het jarenlang verbinden aan die ene ploeg of club. Zij dromen vooruit en durven het risico aan. Ondanks dat, of misschien juist daarom, presenteren zij op hoog niveau.

Zo moeten flexwerkers en contractanten in 2021 wellicht zijn. Misschien minder directe zekerheid, maar wel acterend op hoog niveau, hoog gewaardeerd en genietend van hun eigen prestaties.

Carlos Willems
085 – 273 5123

Deze column wordt mede mogelijk gemaakt door: Vooruitzenden

Reacties

Cookieinstellingen