Heuvelring op 12 en 13 april afgesloten

Foto: Gemeente Tilburg

De kabels en leidingen in de binnenstad van Tilburg worden vervangen. De Heuvelring is op maandag 12 april vanaf 7:00 uur t/m dinsdag 13 april 16:00 uur afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Er wordt een omleiding ingesteld voor zowel autoverkeer als voetgangers en fietsers. Als de Heuvelring is afgesloten, wordt doorgaand autoverkeer vanaf de Spoorlaan omgeleid via de Ringbaan- Oost en de Broekhovenseweg. Er zijn tijdens de afsluiting verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Iedereen die niet met de auto in het centrum hoeft te zijn, wordt geadviseerd om niet via de Cityring maar via de ringbanen naar hun bestemming te rijden. Dit zorgt voor minder opstoppingen in het centrum en is bovendien sneller.

Fietsers worden via de Veemarktstraat omgeleid richting de Jan Aartsestraat en voetgangers via de Juliana van Stolbergstraat richting het Piusplein.

Waarom vervangen?

De gasleidingen in de binnenstad van Tilburg zijn gemaakt van grijs gietijzer. Enexis moet deze leidingen van de overheid voor 2024 zijn vervangen door kunststof leidingen. Het waterleidingnet in de binnenstad is grotendeels in de jaren 50 aangelegd. Brabant Water niet af tot de eerste tekenen van veroudering, maar gaat de leidingen waar nodig op tijd vernieuwen. KPN Netwerk NL pakt deze gelegenheid meteen aan om hier een glasvezelkabelnetwerk aan te leggen. Door deze werkzaamheden te combineren, wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt.

  • Meer informatie over de werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de binnenstad staat opĀ 013infra.nl.

Afsluiting fietspad Paleisring 14 en 15 april

Vanwege de verbouwing van het Stadskantoor op het Koningsplein is het fietspad Paleisring aan de kant van het Koningsplein op woensdag 14 en donderdag 15 april afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen het gebouw van het kantongerecht en appartementencomplex Katterug. Het fietspad aan de kant van het Stadhuis wordt daarom tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Reacties