112

Opnieuw twee aanhoudingen voor inbraken in Tilburgse bergingen

Foto: Politie

Tilburg – De politie hield donderdag 25 maart rond 03:20 uur twee mannen aan op verdenking van het inbreken in ruim tien bergingen aan het Stedekehof in Tilburg. Het tweetal zit vast en wordt door de recherche gehoord.

De politie ontving donderdag 25 maart rond 03:10 uur melding dat er aan het Stedekehof aan de Stekestraat in Tilburg zou worden ingebroken in verschillende bergingen. Agenten zien, als ze in de buurt rijden van het stedekehof, een persoon rennen die voldoet aan het signalement van de mogelijke dader. In de Meester Stormstraat wordt een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. Op hetzelfde moment wordt ook op de hoek van het Wilhelminapark / Stedekestraat een man gecontroleerd. Uit onderzoek blijkt dat de man, een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, inbrekerswerktuigen bij zich draagt. Ook hij is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Beide verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord.

Inbraken in bergingen

Eerder deze week, maandag 22 maart, brachten we een bericht naar buiten dat de politie een verdachte had aangehouden voor het inbreken in bergingen. In die berichtgeving waarschuwden we dat er een forse toename is in het aantal inbraken in bergingen en schuurtjes. De politie raadt mensen daarom aan hun bergingen goed af te sluiten en fietsen op slot te zetten, zo mogelijk met een extra slot.

Reacties