Niet betalende klant? Incassobureau RechtNet helpt!

Foto: CC0

Bijna iedere ondernemer heeft het wel eens meegemaakt. Je levert goed werk of een goed product, maar de betaling komt er vervolgens niet van. De herinneringen die je blijft sturen hebben ook geen effect. In dit geval kan het inschakelen van incassobureau RechtNet een goede oplossing bieden.

Over RechtNet

Bijna ieder incassobureau in Nederland is enkel een incassobureau. Dit geldt niet voor RechtNet. Naast incassobureau, zijn zij namelijk tevens een advocatenkantoor. Dit brengt diverse voordelen met zich mee die je bij een regulier incassobureau niet hebt. Zo zal een herinnering meer indruk maken wanneer er een advocatenkantoor bij betrokken is. Soms is alleen dit feit al voldoende om tot betaling te komen. Ook geniet je bij RechtNet hierdoor van de expertise die een advocaat met zich meebrengt. Wanneer er juridische problemen ontstaan heb je direct een incasso advocaat bij de hand. Je hoeft in dit geval dus niet helemaal over te stappen wat extra werk zoals informatie overdragen met zich meebrengt. Dit scheelt dus weer tijd en geld. Tot slot werkt RechtNet op basis van no-win-no-fee. Dit betekent dat je geen incassokosten betaald wanneer de factuur niet wordt betwist en er geen gerechtelijke procedure volgt. De vordering en buitengerechtelijke kosten worden namelijk verhaald op de wanbetaler.

De werkwijze van RechtNet

Alhoewel incassobureaus in grote lijnen hetzelfde doen, hanteert ieder incassobureau weer een andere werkwijze. De aanpak van RechtNet is erop gericht dat de relatie tussen jou en je klant niet volledig wordt verpest. Waar veel incassobureaus direct voor de frontale aanval kiezen met dreigementen, pakt RechtNet het op een vriendelijkere manier aan. Dit betekent overigens niet dat dit een minder effectieve methode is. Allereerst worden er herinneringen verstuurd, waarbij de wanbetaler op de hoogte wordt gesteld van het feit dat er een incassobureau ingeschakeld is. Vaak is dit al voldoende om over te gaan tot betaling. Indien er na een maand lang om de drie dagen herinneringen sturen nog niet betaald is volgt er een gerechtelijke procedure. De aanpak hierbij is afhankelijk van de situatie. Zaken die hierbij ingezet kunnen worden zijn onder meer een aanmaning, dagvaarding, beslaglegging of zelfs een dreiging van een faillisementsaanvraag. In de meeste gevallen wordt de betaling hierna snel voldaan.

Contact opnemen met Rechtnet

Heb je momenteel last van een wanbetaler? Wacht dan niet langer, en neem contact op met RechtNet. Je hebt immers recht op het geld waar je zo hard voor hebt gewerkt. Ook voor vragen over andere juridische zaken kun je vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat RechtNet voor jou kan betekenen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: We Talk SEO BV

Reacties

Cookieinstellingen