Growshop El Amigo 6 maanden dicht na vondst zak henneptoppen

Foto: Pixabay

Growshop El Amigo aan de Trouwlaan moet op last van de burgemeester 6 maanden de deuren sluiten. Van 3 augustus 2020 tot 3 februari 2021 is de growshop dicht.

Burgemeester Weterings besloot dit nadat er in november 2019 een zak met 515 gram gedroogde henneptoppen was gevonden in een bestelbus op het perceel. In het pand van de growshop werden daarnaast veel spullen gevonden die zeer waarschijnlijk bestemd waren voor grootschalige en professionele hennepteelt. Het bedrijfspand en het perceel werden doorzocht naar aanleiding van informatie uit administraties van growshops en groothandels uit verschillende delen van Nederland.

Strafbaar

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van het bedrijfspand en het perceel als drugspand. Op maandag 3 augustus zijn de ramen en deuren afgesloten, de sloten vervangen en is het pand verzegeld. Het is verboden om het bedrijfspand en het perceel te betreden. Het verbreken van de zegel is strafbaar. Hiervoor staat een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar of een geldboete van 20.500 euro.

Reacties