112

Brandstofdieven aangehouden in Tilburg

Foto: Pixabay

Tilburg – Mede dankzij een alerte getuige tijd zijn dinsdag 15 januari 2019 omstreeks 20.30 uur op de Mascagnistraat twee Tilburger (18 en 19 jaar) aangehouden die met een auto bij een benzinepomp aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg zouden hebben getankt zonder te betalen.

Een alerte getuige zag dinsdagavond dat bij een benzinestation aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg werd getankt zonder te betalen door de inzittenden van een grijskleurige oud model BMW uit de 1 serie. Aan de achterzijde was de kentekenplaat afgedekt, aan de voorzijde zat een kenteken dat thuis hoort op een Suzuki.  Er werd voor bijna 64 euro diesel getankt.  De getuige belde de politie waarna de centralist van de meldkamer aan de dienders op straat vroeg om naar het voertuig uit te kijken.

Stopteken

Agenten zagen de bedoelde auto rijden op de Heikantlaan en gaven een stopteken. Er zaten vier personen in. Het signalement van een van de inzittenden kwam overeen met dat van de persoon die de auto afgetankt had. Deze 19-jarige Tilburger en de bestuurder, een 18-jarige Tilburger, zijn aangehouden ter zake diefstal. De 18-jarige Tilburger heeft daarnaast schorsende voorwaarden overtreden, die door een rechter zijn opgelegd het gaat om een contactverbod met twee van de andere inzittenden en de verplichting om thuis te zijn tussen 22.00 en 07.00 uur. Ook een 17-jarige Tilburger, die in de auto zat,  heeft zijn schorsende voorwaarden, eveneens een contactverbod, overtreden. Hiervan maakt de politie een rapportage op.

Reacties

Cookieinstellingen