Kindcentrum Rendierhof breidt uit met kinderdagverblijf

Foto:

Op 22 november opent het vernieuwde Kindcentrum Rendierhof haar deuren. Het schoolplein werd groener en met de toevoeging van een kinderdagverblijf kunnen ook de allerkleinsten voortaan op de locatie terecht. “Van peuteropvang breiden we uit naar een volledig kinderdagverblijf, voor kinderen vanaf zes weken”, vertelt directeur kinderdagverblijf Ingrid van Asten. Wethouder Marcelle Hendrickx verricht de opening van de vernieuwde Rendierhof.

 

In Kindcentrum Rendierhof bouwen medewerkers van basisschool Jan Ligthart Rendierhof en de kinderopvang elke dag samen aan een stevige basis voor kinderen. De toevoeging van het kinderdagverblijf biedt diverse voordelen. Van Asten: “Baby’s maken al contact vanaf zes maanden. Binnen het kinderdagverblijf ontmoeten ze op een veilige, warme plek toekomstige klasgenootjes. Ook zijn kinderen door instroom op jonge leeftijd al vroeg in beeld bij het team professionals.”

 

Letterlijk en figuurlijk meer ruimte

Aan de uitbreiding van het kindcentrum ging flink wat vooraf. Van Asten: “Al in 2015 pakten school en opvang het plan op om uit te breiden. Duidelijk was dat we naast – letterlijk en figuurlijk – meer ruimte voor alle leeftijden, een meer groene omgeving voor onze kinderen wilden. Maar hoe pak je dat aan? Met behulp van de kennis van Servicebureau Kinderopvang kregen de plannen steeds meer vorm.”

 

Geert Keijzers, manager Huisvesting van Servicebureau Kinderopvang: “Samen met Kindcentrum Rendierhof vormden we één bouwteam. We startten met de vergroening van het schoolplein en de aanleg van een speciale tuin voor de kinderen van het kinderdagverblijf. Het creëren van ruimte binnen het kindcentrum voor de allerkleinsten was een puzzel: het gebouw werd al volledig benut. Uiteindelijk voegden we de grote centrale ruimtes slim samen, waardoor ruimte ontstond voor drie kinderdagverblijfgroepen én een gezamenlijke speelhal. Deze zorgt letterlijk en figuurlijk voor verbinding met de buitenruimtes. We richtten de hal namelijk volledig in met natuurlijke materialen.”

 

Kindgericht, creatief en uitdagend

Jean-Pierre van der Horst, directeur basisschool: “Door de inhoudelijke samenwerking op het gebied van vroeg- en voorschoolse educatie, ontstond een samenwerking tussen professionals. Hieruit ontstonden gezamenlijke werkgroepen en activiteiten binnen het kindcentrum. Het team organiseert gezamenlijke uitjes en vindt elkaar tijdens studiedagen. Daarom lukte het om samen één visie te onderschrijven met de pijlers: kindgericht, creatief en uitdagend. Er is nu sprake van een kwalitatief hoogstaand aanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar en dat mag gevierd worden!”

Reacties